Latvijas Bīskapu konference aicina kapusvētku laikā ievērot distanci un lietot mutes un deguna aizsegu, ziņots Bīskapu konferences mājaslapā.

Bīskapu konference paziņojumā norāda, ka distanci var neievērot savā starpā personas, kas dzīvo vienā mājsaimniecībā – vecāki ar saviem nepilngadīgajiem bērniem, ja viņi nedzīvo vienā mājsaimniecībā, un personas, kuras distancēšanās prasības nevar ievērot dienesta pienākumu dēļ. Tāpat atbilstoši pieņemtajiem lēmumiem ap ģimenes vai dzimtas kapavietām var pulcēties ne vairāk kā desmit personas no divām mājsaimniecībām, ievērojot distanci no pārējām personām.

Lai nodrošinātu mirušo piemiņas dienām veltīto dievkalpojumu apmeklētāju informēšanu par epidemioloģiskās drošības un piesardzības pasākumiem, kas ir jāievēro dievkalpojuma norises vietā, draudzei sadarbībā ar kapsētas apsaimniekotāju visiem apmeklētājiem redzamā vietā jānovieto informācija par epidemioloģiskās drošības un piesardzības prasībām, tai skaitā distances ievērošanu un mutes un deguna aizsegu lietošanu.

Lai izvairītos no drūzmēšanās, draudzei, kas organizē mirušo piemiņas dienas dievkalpojumu, sadarbībā ar kapsētas apsaimniekotāju ir jānodrošina cilvēku plūsmas organizēšana un kontrole dievkalpojuma norises vietā.

Garīdzniekam un kalpojošajam personālam, kas ir iesaistīts dievkalpojuma noturēšanā, bet to nevada, mutes un deguna aizsegu lietošana ir obligāta visu dievkalpojuma laiku, savukārt garīdznieks, vadot dievkalpojumu savu amata pienākumu ietvaros, mutes un deguna aizsegu var nelietot.

Draudzei ir jāsadarbojas ar Valsts policiju un citām institūcijām sabiedriskās kārtības un epidemioloģiskās drošības prasību nodrošināšanai.

Latvijas Romas katoļu baznīcas bīskapu konference apvieno Latvijas bīskapus, kuri kopīgi veic noteiktu pastorālo kalpojumu Latvijas Kristum ticīgo labā, izmantojot tādas apustulāta formas un līdzekļus, kas piemēroti konkrētajam laikam un vietai, vēsta Latvijas Romas katoļu baznīcas Rīgas arhidiecēzes portāls "katolis.lv".

Konference ir dibināta 1997. gada 15. novembrī un tajā ietilpst četras diecēzes: Rīgas, Liepājas, Jelgavas un Rēzeknes-Aglonas diecēze. Latvijas Bīskapu konferences priekšsēdētājs kopš 2018. gada 18. decembra ir Liepājas diecēzes bīskaps Viktors Stulpins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!