Foto: DELFI/F64
Latvijas Romas katoļu baznīcas Rīgas arhidiecēzes Informācijas centrs septembrī pārveidots par Katoļu baznīcas informācijas aģentūru (KABIA), kura valdē iecelta vēl pērn Latvijas miljonāru sarakstā iekļautā Valērija Belokoņa dzīvesbiedre Jekaterina Belokoņa.

Vietne "katolis.lv" vēsta, ka pēc darbības uzsākšanas 2002. gada 4. septembrī Latvijas Romas katoļu Baznīcas Informācijas centrs "ir piedzīvojis daudzus aktīvas darbības gadus", īstenojot daudzus projektus un iniciatīvas.

"Ir pienācis brīdis jaunam attīstības posmam," "katolis.lv" citē Belokoņas teikto. "To iezīmē, piemēram, tāds notikums kā biedrības nosaukuma maiņa. KABIA – šāds ir jaunais nosaukums, kam gribējām ne vien piešķirt labskanīgumu, bet arī pilnveidot to, ņemot vērā Katoļu mediju padomes (CAMECO) priekšlikumus, apskatot katoļu komunikācijas jomu Latvijā," vietnē citēta Belokoņa.

"Vadīt šāda tipa organizāciju ir izaicinājumu pilns darbs, jo mūsdienu sabiedrībā atklāti runāt par ticību un garīgumu nav ierasts," izteikusies Belokoņa. Kā KABIA prioritātes viņa minējusi darba turpināšanu pie "katolis.lv" mājas lapas pilnveidošanas, garīguma un kristietības izpratnes veicināšanu sabiedrībā caur sociālo mediju informatīvajām kampaņām, kā arī dialoga uzlabošanu ar sabiedrību, ko iespējams paveikt, attīstot darbību sociālajos tīklos.

Kā vēsta "katolis.lv", Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs atzinis, ka "šobrīd cenšamies no jauna attīstīt un pilnveidot baznīcas iekšējās un ārējās komunikācijas procesus. Veicot šo komunikāciju, ir svarīgi virzīt sabiedrības domu uz patieso vērtību apzināšanos – nevis tikai rituālu, Baznīcas noteiktu darbību izpildīšanu, bet patiešām apzināšanos par to, kas ir vērtīgs – kā mums pašiem, tā Dievam. Piemēram, mīlestība, attiecības, ģimene, sabiedrība, tuvība, kopā būšana, vienotība, iekšējs piepildījums un daudzi citi dzīves aspekti."

Uzņēmumu reģistrā pieejamā informācija liecina, ka 2002. gadā reģistrētā Katoļu baznīcas Informācijas centra jaunais nosaukums KABIA Biedrību un nodibinājumu reģistrā reģistrēts šā gada 1. septembrī. Tiesības to pārstāvēt ir Stankevičam un Belokoņai, liecina "Lursoft" pieejamā informācija.

Pēc publiski pieejamās informācijas Belokoņa bijusi idejas autore un iniciatore Valērija Belokoņa atbalstītajam lasīšanas veicināšanas projektam "Bibliotēka".

Pēc "Lursoft" datiem, tolaik vēl Jekaterina Kuzņecova bijusi valdes priekšsēdētāja un vienīgā īpašniece 2017. gada martā dibinātajā "K41", kas kā darbības veidus bija norādījusi bāru darbību. Uzņēmums 2018. gadā apgrozījis 8241 eiro un gadu noslēdzis ar 10 677 eiro zaudējumiem. Tas likvidēts 2019. gada 24. jūlijā. Iepriekš viņa darbojusies 2007. gadā dibinātās apģērbu mazumtirdzniecības SIA "Wanityin Moda Italiana" valdē. Šis uzņēmums likvidēts 2009. gadā.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka 2019. gada oktobrī Valērijs Belokoņs, "Baltic International Bank" lielākais īpašnieks, bija iekļauts 69. vietā "Dienas Biznesa" (Miljonārs) veidotajā 125 lielāko pelnītāju sarakstā. Viņa turība tika lēsta 2,28 miljonu eiro apmērā. Tika vēstīts, ka pērn iekļūšanu sarakstā nodrošinājusi AS "BFFH" 4,42 miljonu eiro peļņa, jo viņam šajā kompānijā pieder puse kapitāldaļu. Ar 137 000 eiro peļņu 2018. gadā darbojusies AS "Belokon Holdings", kurā viņam pieder 90% kapitāldaļu. Viņam pieder vēl vairāki uzņēmumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!