Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) sadarbībā ar Latvijas Kosmosa industrijas asociāciju izveidojusi Latvijas kosmosa nozari reprezentējošu vietni "latviaspace.gov.lv", portālam "Delfi" pavēstīja IZM komunikācijas nodaļā.

Šīs interneta mājaslapas izveidošanas mērķis ir palielināt Latvijas kosmosa nozares starptautisko atpazīstamību, veicināt savstarpējo kontaktu dibināšanu un atbalstīt nacionālo un starptautisko dalībnieku tīklu veidošanu.

Jaunajā portālā ir pieejama datubāze ar Latvijā reģistrētiem uzņēmumiem un zinātniskajām institūcijām, kas ir aktīva kosmosa ekosistēmas daļa vai kuriem ir tiešs potenciāls pielietot savas tehnoloģijas kosmosa sektorā.

Tāpat portālā var iepazīties ar stāstiem par Latvijas kosmosa industriju un iegūt informāciju par Latvijas kosmosa tehnoloģijām un kompetencēm.

Vietnē var atrast arī sadarbības, finansiālā atbalsta un mācību iespējas Latvijas kosmosa nozarei un studentiem – nacionālā, Eiropas un pasaules līmenī, preses paziņojumā medijiem norādīja IZM.

Ministrija aicina organizācijas, kas ir iesaistītas kosmosa nozarē, pārliecināties, ka tās ir iekļautas šajā vietnē.

Portāls izveidots un tā darbība tiek nodrošināta par IZM un projekta 'Integrētie nacionālā līmeņa pasākumi Latvijas pētniecības un attīstības interešu pārstāvības stiprināšanai Eiropas pētniecības telpā" līdzekļiem.

Saskaņā ar noslēgto pakalpojumu līgumu portālu šobrīd uztur Latvijas Kosmosa industrijas asociācija.

Ar Latvijas kosmosa nozares prioritārajiem attīstības virzieniem, kas izskatīti un saskaņoti Valsts Kosmosa politikas darba grupā, var iepazīties Latvijas kosmosa stratēģijā 2021.–2027.gadam.

Jau vēstīts, ka 2020. gadā Latvija kļuva par Eiropas Kosmosa aģentūras asociētu dalībvalsti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!