Svētdienas pēcpusdienā Itālijas militārā aviācija izsludināja trauksmi, jo valsts gaisa telpā bija ielidojusi kravas lidmašīna no Latvijas, kurai nebija atļaujas šķērsot Itālijas teritoriju, ziņo “Latvijas Avīze” (LA).
Pēc militārās aviācijas ziņām, robežu pārkāpusi Latvijas kravas lidmašīna “Yk42”, kas veikusi lidojumu no Francijas pilsētas Nicas uz Maskavu. Lidmašīna bija jūtami novirzījusies no paredzētā maršruta un ielidojusi Itālijas teritorijā.

Lidmašīna pamanīta Brešas pilsētas tuvumā aptuveni 300 kilometrus no Francijas robežas. Apkaimē atrodas arī viena no lielākajām NATO militārajām bāzēm Itālijā - Gedi bāze. Latvijas kravas lidmašīnai nekavējoties pietuvojās itāliešu iznīcinātāji, kas pavadīja nelūgto viesi ārpus valsts robežām, ziņo LA.

Kā norāda laikraksts, Itālijas gaisa telpas pārkāpums sakrita ar vērienīgiem gaisa svētkiem, ar kuriem valsts militārā aviācija svinēja savas nacionālās akrobātikas patruļas 45. gadadienu. Klātesošajiem bija iespēja noskatīties deviņu valstu aviācijas vienību gaisa akrobātikas paraugdemonstrējumus, tostarp poļu vienības “Iskry” uzstāšanos. Tika izrādīti arī Itālijas militārās aviācijas jaunieguvumi, tostarp jauna tipa iznīcinātāji un apmācību lidmašīna, kas tiks izmantota divpadsmit Eiropas valstu kopīgās militārajās apmācībās.

Uz nacionālās akrobātikas patruļas svētkiem gaisa spēku bāzē bija sapulcējušies 500 000 cilvēku. Svētkus noslēdza pašu jubilāru paraugdemonstrējumi, kurus veica Itālijas militārās aviācijas desmit labākie piloti, informē laikraksts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!