Foto: LETA
Ziemai neierasti silto laika apstākļu dēļ Latvijas lielākās slēpošanas trases joprojām ir slēgtas, un aģentūras LETA aptaujātie atpūtas kompleksu pārstāvji trašu atvēršanu tuvākajā laikā neprognozē.

"Žagarkalna" pārstāvis Vadims Kameņevs aģentūrai LETA norādīja, ka uz slēpošanas trašu atvēršanu var cerēt tad, kad gaisa temperatūra noslīdēs vismaz līdz mīnus 5 grādiem. Tad "Žagarkalns" ražos sniegu un gatavosies atvēršanai, viņš sacīja. "Pagaidām gan nekas labs neizskatās. Tuvākajā laikā, visdrīzāk, neizdosies atvērt," piebilda Kameņevs.

Līdzīga situācija ir arī atpūtas parkā "Rāmkalni", kur visas slēpošanas trases patlaban slēgtas. Parka tehniskais direktors Andis Jansons trašu atvēršanu tuvākajā laikā neprognozē, tomēr vienlaikus pauž cerību, ka "šogad ziema pienāks".

Savukārt atpūtas kompleksā "Milzkalns" slēpošanas trases varētu tikt atvērtas ne ātrāk kā ap 18.janvāri, aģentūra LETA uzzināja atpūtas bāzē. Tās pārstāvji sacīja, ka trasēs vēl ir saglabājies iepriekš uzpūstais sniegs, tomēr siltā laika un arī lietus dēļ trases atvērt slēpotājiem nevar.

Slēgta patlaban ir arī slēpošanas bāze "Gaiziņš", liecina tās mājaslapā pieejamā informācija. Bāzes pārstāvji aicina ziemas prieku baudītājus sekot līdzi aktuālajai informācijai mājaslapā un sola pie pirmās iespējas atvērt bāzi atpūtniekiem. "Viss atkarīgs no gaisa temperatūras, vai būs iespēja atkal iedarbināt sniega lielgabalu un paātrināt sezonas atgriešanos," teikts paziņojumā mājaslapā.

Sezonas atklāšanu joprojām gaida arī slēpošanas trase "Riekstukalns". "Mēs negribam solīt precīzu sezonas sākšanas laiku, jo tas ir atkarīgs tikai no laika veča tur augšā, taču, tiklīdz būs kaut aptuvenas nojausmas, uzreiz ziņosim! Turam īkšķus!" teikts paziņojumā atpūtas kompleksa mājaslapā.

Kā ziņots, arī šajā nedēļas nogalē Latvijā turpināsies rudenim raksturīgi laika apstākļi un gaisa temperatūra vietām pakāpsies līdz plus 7 grādiem, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Ja darba nedēļā gaisa temperatūra vietām noslīdēja zem nulles, brīvdienās atkal kļūs siltāks, jo dienvidu, dienvidaustrumu vēju nomainīs dienvidrietumu vējš. Sestdien maksimālā gaisa temperatūra visā Latvijā gaidāma plus 2, plus 7 grādu robežās.

Līdzīgs temperatūras režīms gaidāms arī jaunās darba nedēļas pirmajās dienās, un tikai atsevišķās naktīs gaisa temperatūra noslīdēs līdz mīnus 2 grādu atzīmei. Lielākoties temperatūra nebūs zemāka par plus 1, plus 3 grādiem, bet dienā tā paaugstināsies līdz plus 2, plus 7 grādiem. Bieži gaidāmi nokrišņi slapja sniega un lietus veidā.

Savukārt nākamās nedēļas izskaņā siltās gaisa masas atkāpsies vairāk uz dienvidiem un Latvijā atkal ieplūdīs vēsāks gaiss - lietu un slapjo sniegu nomainīs sniegs un atsākties sniega segas veidošanās. Tomēr arī tas kopumā vēl neliecina par stabilu ziemas laika apstākļu ienākšanu mūsu reģionā, jo ilgāka termiņa sinoptiskā informācija to neapstiprina - gaidāms, ka sniegs atkal drīz kusīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!