Latvijas evaņģēliski luteriskā baznīca (LELB) radikalizējas, ceturtdien laikrakstā "Latvijas Avīze" publicētā intervijā atzīst Lutera draudzes mācītājs Kaspars Simanovičs.

"Baznīca ir sabiedrības mikromodelis un norises tur ir tāda kā esence tam, kas notiek sabiedrībā. Radikalizācijas tendences un pašizolēšanās ir vērojama ne tikai baznīcās, bet sabiedrībā kopumā," viņš skaidro.

Simanovičs vērš uzmanību uz to, ko cilvēki runā par Eiropas Savienību (ES), kā viņi vērtē procesus ES: "Mums to nevajag, tur ir šausmas, briesmas..."

"Sabiedrībā populāri komponisti runā par to, cik labi ir Krievijā, kāds malacis ir prezidents Putins; dažs dziesminieks lūdz Dievu, lai Krievijas armija atnāk un atbrīvo no sātanistiem šeit Latvijā. Tā ir radikalizēšanās un vēlme izolēties – mums nevajag Eiropas Savienību, paši spēsim nodrošināt savu neatkarību," klāsta mācītājs.

Pēc viņa teiktā, atbalstot priekšlikumu aizliegt sieviešu ordināciju, LELB sevi pakāpeniski izolē no plašākās luterāņu kopienas pasaulē – no Pasaules luterāņu federācijas (PLF). Tāpat tas vēl vairāk attālinās abas latviešu luterāņu baznīcas – LELB un Latvijas evaņģēliski luterisko baznīcu ārpus Latvijas (LELBĀL).

Vienlaikus Simanovičs pauž pārliecību, ka aizliegums tiks atbalstīts: "Kopš arhibīskaps ir Jānis Vanags, viņš ir ordinējis cilvēkus mācītāju amatā, visiem uzdodot jautājumus, cita starpā, ko viņi domā par sieviešu ordināciju. Ja kandidāti ir sacījuši, ka viņi ir par sieviešu ordināciju, tad, visticamāk, viņi netika ordinēti. Šo gadu laikā lēnām un mērķtiecīgi mācītāju korpuss ir izveidojies ar saviem noteiktiem uzskatiem un pārliecību".

Jau vēstīts, ka Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca jūnijā plāno grozīt savu Satversmi un nostiprināt tajā sieviešu ordinācijas aizliegumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!