Foto: DELFI Aculiecinieks
Latvijas makšķerēšanas izlase ieguvusi bronzas medaļas Lielbritānijā notikušajā pasaules čempionātā spiningošanā no laivām, informē Latvijas Makšķerēšanas sporta federācija.

Komandā, kuru trenē Jānis Briedis, startēja Armands Ērglis, Kaspars Holms, Gints Zeiļa un Ivars Riciks. Tāpat komandu pārstāvēja rezervists Māris Auziņš un vadītājs, rezervists Viktors Salimgarejevs.

Pirms sacensībām Latvijas sportisti divas nedēļas pētīja Ratlendas ūdenskrātuves reljefu, veģetāciju un zivs uzvedību. Ratlendas ūdenskrātuve ir īpaša, jo to aktīvi uzrauga atbildīgie dienesti un tajā drīkst pārvietoties, tikai izmantojot vietējās laivas, kas ir 4,8 metrus garas un ir aprīkotas ar piecu zirgspēku motoru, stāstīja Zeiļa. Rezervuārā mīt foreles, kas čempionāta ieskaitē netiek ņemtas vērā, kā arī zandarti, asari un līdakas, kas tiek ieskaitīti.

Čempionāta laikā divas dienas tika atvēlētas oficiālajiem treniņiem un divas - sacensībām. Punkti tika aprēķināti, reizinot noķertās zivs garumu kvadrātā. Federācijas pārstāve norādīja, ka makšķerēšanas apstākļi bija izaicinoši, jo pirmajā dienā pūta spēcīgs vējš ap desmit līdz 12 metriem sekundē un gaisa temperatūra brīžiem sasniedza +24 grādus.

Pēc sacensību pirmās dienas Latvijas izlases otrā ekipāža - Gints Zeiļa un Riciks izvirzījās vadībā ar sešām noķertām līdakām, apsteidzot Lietuvas un Igaunijas ekipāžas. Otrai ekipāžai pirmās dienas starts nebija tik veiksmīgs tomēr komanda kopumā ierindojās ceturtajā vietā aiz Lietuvas, Igaunijas un Čehijas izlasēm.

Savukārt otrajā sacensību dienā laika apstākļi bija pilnībā izmainījušies - gaisa temperatūra bija ap 13 grādiem un visu dienu lija lietus. Šie laika apstākļi arī stipri ietekmēja arī rezultātus. Kā atzina komandas dalībnieki, otrā diena bija daudz grūtāka, tomēr Latvijas izlasei izdevās savākt pietiekami daudz punktu, lai izcīnītu bronzas medaļas gan komandu, gan individuālā vērtējumā.

Pasaules čempionu titulu ieguva Igaunijas izlase, savukārt otro vietu izcīnīja Čehija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!