Foto: LETA
Par biedrības "Latvijas Mediju ētikas padome" valdes locekli 8. decembra biedru sapulcē uz nākamajiem trīs gadiem apstiprināts līdzšinējais biedrības valdes loceklis Jānis Lielpēteris, portāls "Delfi" uzzināja padomē.

Ievērojot Biedrības statūtos noteikto, valdi vienas personas sastāvā biedru sapulce ieceļ uz trīs gadiem.

Lielpēteris norāda, ka biedrības attīstība pirmajos trīs darba gados bijusi vērā ņemama, tomēr biedru izrādītā uzticība dod iemeslu neapstāties pie sasniegtā. Biedrība arī turpmākajos gados turpinās darbu pie ētiskas mediju vides attīstības un mediju pašregulācijas sekmēšanas.

"Viens no būtiskākajiem biedrības darba panākumiem līdztekus ētikas padomes darbam, ir uzsāktā diskusija par virkni svarīgu, bet līdz šim pietiekami plaši neaplūkotu jautājumu mediju darba kontekstā", saka Lielpēteris.

"Paredzams, ka mediju darba kvalitātes jautājumi savu aktualitāti nezaudēs, tamdēļ biedrības darbs jāturpina, tostarp vētījot jautājumus, kuros sabiedrības viedoklis nav viendabīgs. Vienlaikus redzam iespējas attīstīt biedrības darbu arī starptautiskā līmenī, tādējādi nodrošinot iespēju Latvijas situāciju vērtēt arī starptautiskā kontekstā," viņš norāda.

"Latvijas Mediju ētikas padome" dibināta 2018. gada decembrī, apvienojoties kopumā 15 mediju nozares asociācijām un uzņēmumiem.

Šobrīd biedrībā ir 33 biedri, divi asociētie biedri, bet 12 mediji pievienojušies Biedrības izveidotajam Ētikas kodeksam.

Biedrības biedri pārstāv visu formu un veidu medijus, mediju asociācijas un organizācijas, kas darbojas mediju jomas pētniecībā. Biedrība izveidojusi Ētikas padomi, kura deviņu locekļu sastāvā izskata iedzīvotāju un mediju sūdzības par iespējamiem Biedrības ētikas kodeksa pārkāpumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!