Foto: Armīns Janiks, Aizsardzības ministrija

No 14. marta līdz 1. aprīlim Baltijas jūrā Jūras spēku Mīnu kuģu eskadras mīnu kuģis M-06 "Tālivaldis" Baltijas valstu jūras eskadras sastāvā piedalīsies Vācijas Jūras spēku organizētajās starptautiskajās militārajās mācībās "Baltic MCM Squadex 22," portālu "Delfi" informēja Jūras spēku pārstāve Līva Veita.

Mācību laikā no 15. līdz 17. martam vizītē Rīgā, Pasažieru ostā ieradīsies pieci Vācijas Jūras spēku kuģi, kā arī "Baltron" sastāvā esošie kuģi – Lietuvas Jūras spēku kuģis "Jotviņģis" un Latvijas Jūras spēku kuģis M-06 "Tālivaldis". Vizītes laikā nav paredzēts atvērt kuģus iedzīvotāju apskatei.

Mācībās kopumā piedalīsies 12 kuģi no Vācijas, Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, kā arī ūdenslīdēju grupas no Beļģijas un Dānijas.

Kā norāda Jūras spēku pārstāve, mācību mērķis ir trenēt kuģu grupas jūrniecības, navigācijas, sakaru, kuģu aizsardzības un pretmīnu karadarbības elementus, kā arī štābu sadarbību multinacionālā vidē. Kuģi veiks arī no iepriekšējiem pasaules kariem palikušo sprādzienbīstamo objektu meklēšanu un iznīcināšanu, turpinot uzlabot kuģošanas drošību Baltijas jūrā.

"Baltron" ir viens no ilgstošākajiem Baltijas valstu sadarbības projektiem, kas tiek īstenots kopš 1998. gada.

Šī sadarbības formāta mērķis ir nodrošināt pastāvīgas ātrās reaģēšanas spējas jūrā miera laikā un krīzes apstākļos.

"Baltron" pirmais komandieris bija jūras kapteinis Ilmārs Lešinskis no Latvijas Jūras spēkiem, norāda Veita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!