Foto: Publicitātes attēls

Lai nodrošinātu kvalitatīvu un savlaicīgu medicīnisko palīdzību Ukrainas bēgļiem un iedzīvotājiem, "Ronald McDonald House Charities Latvija" ("RMHC Latvija") ir nogādājusi "Mobilā veselības aprūpes centra" transporta vienību uz Ukrainu, portālu "Delfi" informēja organizācijas izpilddirektore Guna Caune.

Kā norādīja Caune, kopš 18. marta "RMHC Latvija" sadarbībā ar Ukrainas ("Ronald McDonald House Charities Ukraine") un Polijas ("Fundacja Ronalda McDonalda") kolēģiem, Polijas ārstu komandu no "Podhalańska Grupa Poszukiwawczo Ratownicza" un Ļvivas un Pšemislas pilsētu pašvaldībām nodrošina medicīnisko palīdzību Ukrainas bēgļiem un iedzīvotājiem šajā smagajā laikā.

"Mobilais veselības aprūpes centrs" sniedz medicīnisko palīdzīgu gan Ukrainas bēgļiem Ukrainas un Polijas pierobežā, gan dodas izbraukumos uz Ukrainas ciematiem, kur iedzīvotājiem jau ilgāku laiku nav bijis iespējas saņemt medicīnisko palīdzību, uzsvēra organizācijas pārstāve.

"Mobilajā veselības aprūpes centrā" Ukrainas bēgļiem un iedzīvotājiem ir iespējams saņemt ne tikai medicīnisko palīdzību, bet arī humāno atbalstu – pirmās nepieciešamības higiēnas preces un pārtiku. Lai sniegtu nepārtrauktu palīdzību, ārstu komandas strādā vairākās maiņās bez pārtraukumiem, skaidroja Caune.

Kā uzsvēra organizācijā, "Mobilais veselības aprūpes centrs" turpinās savu misiju Ukrainā tik ilgi, kamēr būs nepieciešams sniegt Ukrainas iedzīvotājiem kvalitatīvu un savlaicīgu medicīnisko aprūpi un nodrošināt pirmo palīdzību.

Caune akcentēja, ka šajā smagajā laikā mēs visi cenšamies palīdzēt Ukrainai un tās iedzīvotājiem kā vien varam. "Esmu priecīga, ka īsā laika posmā mums ar kolēģiem Ukrainā un Polijā izdevās noorganizēt tik nepieciešamo medicīnisko palīdzību Ukrainas cilvēkiem. Šīs nedēļas laikā "Mobilais veselības aprūpes centrs" Ukrainā jau ir sniedzi atbalstu daudzām ģimenēm un bērniem. Vēlos pateikt lielu paldies "Scania Latvija" un "Latsign" par operatīvo un nesavtīgo atbalstu transporta sagatavošanā, kā rezultātā dažu dienu laikā mēs bijām gatavi nosūtīt transporta vienību uz Ukrainu," norādīja Caune.

"Ronald McDonald House Charities Latvija" ir labdarības organizācija, kuras galvenais mērķis ir rūpēties par Latvijas bērnu veselību, skaidroja organizācijā. Sadarbībā ar kvalificētiem medicīnas speciālistiem tiek organizētas izbraukuma vizītes visā Latvijā un nodrošinātas bezmaksas medicīniskās konsultācijas bērniem un jauniešiem tuvāk viņu mājām. Organizācijai ir piešķirts sabiedriskā labuma organizācijas statuss. Pateicoties ziedojumiem, ik gadu medicīniskās konsultācijas bez maksas saņem ap 4 500 bērniem un jauniešiem visā Latvijā.

Kopš 2010. gada speciālisti ir snieguši vairāk nekā 47 200 bezmaksas medicīniskās konsultācijas bērniem un jauniešiem, nodrošinot bērnu alergologu, otolaringologu, bērnu neirologu, oftalmologu, fizikālās un rehabilitācijas medicīnas ārstu, logopēdijas speciālistu, alergologu, bērnu endokrinologu, bērnu gastroenterologu, dermatologu un bērnu ķirurgu konsultācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!