Latvijā dzīvojošie islama ticības piekritēji neatbalsta ASV uzlidojumus Afganistānai, galvenokārt tādēļ, ka tajos iet bojā nevainīgi cilvēki, šodien sacīja vairāku Latvijas musulmaņu draudžu vadītājs Musans Mačigovs. Savu nostāju par vakardienas notikumiem Afganistānā Mačigovs komentēja īsi: "Ļaunums rada ļaunumu." Mačigovs piebilda, ka islama ticībā viena cilvēka nogalināšana tiek uztverta kā vēršanās pret visu tautu.
"Teroristu islamā nav," uzsvēra musulmaņu draudžu vadītājs, "nevar visus teroristus saistīt tikai ar islamu." Runājot par to, ka ASV triecieni galvenokārt vērsti pret teroristu Osamu bin Ladenu, kurš, iespējams, uzturas Afganistānā, Mačigovs atbildēja, ka arī Latvijā dzīvo noziedznieki, taču tādēļ neviens ar automātiem gaišā dienas laikā pa ielām nestaigā, lai viņus iznīcinātu. "Ja sāp auss, galvu negriež nost," tēlaini izteicās Mačigovs.

Latvijas musulmaņi jau kopš 11.septembra regulāri vienojoties lūgšanās par saviem ticības brāļiem un arī tagad turpināšot to darīt. Iespējams, draudžu sanāksmēs tiks apspriesta arī iespēja vērsties ar aicinājumu pie valsts vadošajām amatpersonām neatbalstīt vardarbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!