Latvijas pārstāvniecība Apvienoto Nāciju Organizācijā Ņujorkā apzinās, vai terora aktos ASV cietuši arī cilvēki no Latvijas. Pārstāvniecība izsaka visdziļāko līdzjūtību terorisma aktos Ņujorkā un Vašingtonā cietušo ģimenēm.
Neilgi pēc terorisma aktiem tika evakuēta arī ANO galvenā mītne Ņujorkā un lielākā daļa Manhetenas publisko ēku. Manhetena tiek attīrīta no automašīnām. Notiek terorisma akta seku apzināšana.

Pārstāvniecība ANO turpina darbu, lai iegūtu jebkuru iespējamo informāciju par Latvijas iedzīvotājiem, kas varētu būt cietuši. Visa informācija tiks nodota Ārlietu ministrijas konsulārajam departamentam. Tā kā vēl joprojām notiek seku apzināšana, Ņujorkas atbildīgajām iestādēm vēl nav informācijas par cietušajiem.

Lai saņemtu informāciju par pasažieriem, kas atradās lidmašīnās, kuras tika izmantotas uzbrukumiem, pārstāvniecība lūdz kontaktēties ar attiecīgajām lidsabiedrībām.

BNS jau ziņoja, ka otrdienas pēcpusdienā noticis lielākais terora akts pret ASV pasaules vēsturē, sākumā divām nolaupītām lidmašīnām ietriecoties Pasaules tirdzniecības centra torņos Ņujorkā, kas jau sabrukuši, tad vienai Pentagonā, vienai nogāžoties Pensilvānijā. Tiek ziņots arī par citiem terora aktiem. Patlaban nav zināms, cik cilvēku varētu būt gājuši kopā.

ASV prezidents Džordžs Bušs pavēstījis, ka teroristi tiks atrasti un sodīti. Nav skaidrs, kas par sprādzieniem uzņemsies atbildību, bet notikušais tiek saistīts ar Izraēlas un palestīniešu konfliktu un piesaukts Osamas bin Ladena vārds, kas tiek uzskatīts par ASV meklēto teroristu Nr.1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!