Latvijas Pasts atlicis iepriekš 1.novembrī paredzēto Zvejniekciema pasta nodaļas pievienošanu Saulkrastu pasta nodaļai, informēja Latvijas Pasta Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Inese Kreicberga.
"Sākotnēji Latvijas Pasts bija ieplānojis Zvejniekciema pasta nodaļas pievienošanu Saulkrastu nodaļai, tomēr, ņemot vērā Saulkrastu pašvaldības ieinteresētību pasta nodaļas saglabāšanā, esam šo jautājumu atlikuši," sacīja Kreicberga.

Viņa arī norādīja, ka Latvijas Pasts ir gatavs sadarboties ar pašvaldībām pasta nodaļu saglabāšanā un plāno tikties ar pašvaldību pārstāvjiem, lai apspriestu sadarbības iespējas.

Ņemot vērā Saulkrastu pilsētas ar lauku teritoriju domes un Ķekavas pagasta padomes ierosinājumu izvērtēt iespējamos risinājumus Zvejniekciema pasta nodaļas un pasta nodaļu "Mežinieki" un "Rīga - 76" saglabāšanai, plānotas tikšanās ar pašvaldības pārstāvjiem, lai apspriestu sadarbības iespējas, sacīja Kreicberga.

Gadījumos, kad pašvaldība ir gatava sadarboties pasta nodaļu izmaksu segšanā, Latvijas Pasts ir gatavs konstruktīvai sarunai par šo pasta nodaļu saglabāšanu, skaidroja Kreicberga.

Viņš arī norāda, ka Latvijas Pasts saprot iedzīvotāju vēlmi saglabāt pasta nodaļas un jautājums par minēto pasta nodaļu pievienošanu uz laiku tiek atlikts, meklējot kopīgus risinājumus ar vietējās pašvaldības pārstāvjiem.

3.oktobra ārkārtas domes sēdē tika izskatīts jautājums par Zvejniekciema pasta nodaļas slēgšanu un dome pieņēma lēmumu paust negatīvu attieksmi pret Latvijas Pasta pieņemto lēmumu, lūdzot sniegt skaidrojumu par pasta nodaļu apvienošanas procesa nepieciešamību un pamatotību, kā arī izvērtēt Saulkrastu pašvaldības līdzdarbības iespējas Zvejniekciema pasta nodaļas saglabāšanā.

"Pašvaldība ir ieinteresēta, lai Zvejniekciema iedzīvotāji saņemtu pasta sniegtos pakalpojumus pēc iespējas tuvāk savai dzīvesvietai, tāpēc esam gatavi rīkoties un lūgsim priekšlikumus no Latvijas Pasta par iespējām saglabāt pasta nodaļu," uzsvēra domes priekšsēdētājs Ervīns Grāvītis.

Domes priekšsēdētāja vietniece Ilze Pētersone pauda viedokli, ka "līdz šim Zvejniekciema pasta nodaļa atradusies ne visai izdevīgā vietā, bet, ja pasta nodaļu iekārtotu Zvejniekciema centrā, tās darbība būtu daudz aktīvāka un ienesīgāka".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!