Tuvāko dienu laikā vairākas "Latvijas Pasta" nodaļas visos reģionos saņems jaunas automašīnas motorizētās piegādes veikšanai. Četras automašīnas ar "Latvijas Pasta" simboliku nonāks Alūksnē, trīs – Daugavpilī, divas – Talsos, bet pa vienai automašīnai – Aizkrauklē, Bauskā, Dobelē, Gulbenē, Jelgavā, Liepājā, Ludzā, Ogrē, Preiļos, Rēzeknē, Saldū un Ventspilī. Divas automašīnas izmantos motorizētās piegādes veikšanai Rīgā.
Tā kā automašīnas tiks izmantotas ne tikai pasta sūtījumu, bet arī pensiju un pabalstu piegādei, tajās uzstādītas mūsdienīgas drošības sistēmas, viena no tām – globālā pozicionēšanas jeb satelītnovērošanas sistēma, kas ļauj noteikt automašīnu atrašanās vietu no attāluma.

VAS "Latvijas Pasts" pirmajā izsludinātajā konkursā par atbilstošākajām automašīnām motorizētās piegādes nodrošināšanai atzītas "Renault Kangoo". Nākamos četrus gadus plānots nomāt 162 "Renault Kangoo" automašīnas. Šobrīd "Latvijas Pasts" saņēmis pirmās 23 automašīnas, bet pārējās plānots saņemt līdz šī gada beigām.

Motorizētās piegādes ieviešanas mērķis ir uzlabot pastnieku drošību un darba apstākļus. Plānots, ka šī gada beigās Latvijā izveidoto motorizēto iecirkņu skaits sasniegs 300. Motorizētās piegādes nodrošināšanai un citām uzņēmuma vajadzībām "Latvijas Pasts" kopumā plāno nomāt 300 dažādu marku automašīnas, informē VAS "Latvijas Pasts" Sabiedrisko attiecību daļā.

Pasta sūtījumu motorizētā piegāde testēšanas režīmā tika ieviesta 2005.gada beigās un šī gada sākumā. Šim mērķim "Latvijas Pasts" iegādājās 40 vairāku marku un modeļu automašīnas, tajā skaitā arī "Renault Kangoo", kas aizvadītajā ziemā tika testētas visā Latvijā. Lai objektīvi izvērtētu motorizētajai piegādei vispiemērotāko un Latvijas ceļiem atbilstošāko autotransportu, tika izmantots automašīnu rotācijas princips – katrs pasta iecirknis sūtījumu piegādei izmēģināja dažādu marku automašīnas. Par katru no tām tika aizpildīta speciāla aptaujas anketa, atzīmējot katras automašīnas markas plusus un mīnusus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!