Latvijas Pasts (LP) laidīs klajā jaunu pastmarku bloku – "Polāro apgabalu un ledāju aizsardzība ", kurā ir attēloti pingvīni un leduslācis, informē LP.
Pastmarku blokā iekļautas divas pastmarkas, kuru dizaina autors ir Ģirts Grīva. Vienā pastmarkā attēlots baltais lācis, bet otrā - pingvīni. Pastmarku bloka fonu veido ledāji un aisbergi uz zvaigžņotas debess fona. Kopā ar pastmarku bloku izdota arī pirmās dienas aploksne un speciālais zīmogs. Aploksnē attēlots leduslācis, savukārt pirmās dienas zīmogā skatāms ledāja siluets. Pastmarkas, pirmās dienas aploksni un arī speciālo zīmogu rotā sešstaru sniegpārsliņa, kas ir šī pastmarku bloka projekta starptautiskais simbols.

Pastmarku blokā iekļautas pastmarkas ir ar nominālvērtību 35 un 55 santīmi, pastmarku bloks tiražēts 500 000 eksemplāros.


Pastmarku bloka izdošana ir vairāku valstu kopprojekts, kas tiek realizēts pirmo reizi. Katrā projekta dalībvalstī tiks izdots atšķirīgs pastmarku bloks, bet vienojošais elements būs pastmarku bloka nosaukums "Polāro apgabalu un ledāju aizsardzība" un logo - sešstaru sniegpārsliņa.

Pastmarku bloka "Polāro apgabalu un ledāju aizsardzība" izdošanas projektā piedalās: Alžīrija, Argentīna, Austrālija, ASV, Austrija, Ālandu salas, Beļģija, Bolīvija, Brazīlija, Bulgārija, Čehija, Čīle, Dānija, Dienvidāfrika, Ekvadora, Farēru salas, Francija, Grenlande, Horvātija, Ķīna, Igaunija, Indija, Indonēzija, Itālija, Īslande, Japāna, Jaunzēlande, Kanāda, Kazahstāna, Kolumbija, Koreja, Krievija, Latvija, Lielbritānija, Lietuva, Meksika, Nīderlande, Norvēģija, Peru, Polija, Portugāle, Rumānija, Slovākija, Slovēnija, Somija, Spānija, Šveice, Turcija, Ungārija, Urugvaja, Vācija un Zviedrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!