"Latvijas Pasts" nepiekrīt Valsts kontroles (VK) atzinumam, norādot, ka VK savā ziņojumā ir centusies salīdzināt divas atšķirīgas iepirkuma procedūras: priekšlikumu konkursu par to, kā rīkoties ar pasta darbības nodrošināšanai nevajadzīgo ēku un sarunu procedūru par ēkas iznomāšanu, informē VAS "Latvijas Pasts" Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Inese Kreicberga.
"Latvijas Pasts", saņemot Valsts kontroles atzinuma starpziņojumus, ir sniedzis skaidrojumus, kā arī papildu dokumentus par tiem secinājumiem, kas, viņuprāt, neatbilst spēkā esošajai likumdošanai, citiem normatīvajiem aktiem vai lietas faktiskajiem apstākļiem. Par spīti tam, arī VK atzinumā ir iekļauti secinājumi, kam "Latvijas Pasts" nepiekrīt.

"Latvijas Pasts" pārsūdzēja šo ziņojumu VK padomē, taču sūdzība netika izskatīta, jo kontroles lēmumā izdarītajiem secinājumiem ir tikai rekomendējošs raksturs. Līdz ar to šis lēmums nav uzskatāms par administratīvu aktu, kas radītu tiesiskas sekas. "Latvijas Pasts" uzskata, ka tā darbība nav pārkāpusi likuma prasības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!