"Latvijas pasts" (LP) nav turējis augustā ar izdevējiem panāktās vienošanās, ka preses piegādes tarifiem nākamgad jāpieaug inflācijas plus 5% apmērā – LP sagatavotajā tarifu projektā cenas paaugstinātas par aptuveni 90%, ceturtdien vēsta laikraksts " Diena".
Laikraksts norāda, ka trešdien izdevējiem tika parādīts LP piedāvājums, kurā, pēc Latvijas Preses izdevēju asociācijas (LPIA) viceprezidenta Guntara Līča teiktā, tarifi ir krietni augstāki.

Laikraksts aprēķinājis, ka nacionāla mēroga laikraksta piegāde šogad izmaksā aptuveni 2,5 latus par avīzi mēnesī, savukārt nākamgad, kā liecina piedāvājums, LP vēlas šīs izmaksas celt līdz 4,6 latiem jeb par aptuveni 90%. Reģionālās preses piegādes izmaksu sadārdzinājums sasniegtu aptuveni trīs reizes — no aptuveni 0,42 latiem līdz 1,26 latiem.

LPIA ir noskaņota turpināt sarunas par piegāžu sadārdzināšanās apmēru, tādēļ arī gaidāmais abonēšanas cenu pieaugums pagaidām netiek konkretizēts. LP trešdien no komentāriem laikrakstam atteicās, nepaskaidrojot pat to, kādēļ izdevējiem iesniegtais piedāvājums tik krasi atšķiras no savulaik apspriestā, kā arī pašu prognozētā 50% pieauguma gadījumā, pat ja valsts nedotētu nozari.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!