Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga piedalīsies Pasaules ekonomikas forumā, kas no 31.janvāra līdz 4.februārim notiks Ņujorkā. Pasaules ekonomikas forums, kas tradicionāli notiek Šveices pilsētā Davosā, šoreiz tiek rīkots Ņujorkā, lai demonstētu foruma dalībnieku apņemšanos risināt problēmas, kas pasaulē ir radušās pēc 11.septembra terora aktiem.
Latvijas prezidente arī piekritusi vadīt diskusiju par kopējas ārpolitikas iespējām Eiropā, kurā tiks izvērtēta Eiropas ārpolitika un iekšējās drošības intereses pēc 11.septembra notikumiem. Diskusijā paredzēts pārrunāt līdzsvaru starp Eiropas stratēģiskajām un reģionālajām interesēm, kā arī NATO nākotni un transatlantiskās attiecības. Uz diskusiju aicināti arī Polijas prezidents Aleksandrs Kvasņevskis, Eiropas Savienības paplašināšanās komisārs Ginters Ferhoigens (Gunter Verheugen) un Francijas ārlietu ministrs Ibērs Vedrins (Hubert Vedrine), BNS informēja prezidentes preses sekretāre Aiva Rozenberga.

Paredzēts, ka kopumā Pasaules ekonomikas foruma gadskārtējā sanāksmē piedalīsies aptuveni trīs tūkstoši dalībnieku, tortarp daudzu valstu līderi, biznesmeņi, sabiedriskie darbinieki, zinātnieki u.c. Tāpat forumā piedalīsies 43 reliģiskie līderi, pārstāvot visas pasaules galvenās ticības.

Galvenokārt Pasaules ekonomikas forumā runās par pasaules izaugsmes atjaunošanu, drošības palielināšanu, nabadzības samazināšanu, jaunu biznesa mērķu noteikšanu un citiem jautājumiem.

Pasaules ekonomikas forumā Ņujorkā piedalīsies Vācijas kanclers Gerhards Šrēders, Austrālijas premjers Džons Hovards, Austrijas prezidents Tomass Klestils, Krievijas premjers Mihails Kasjanovs, Polijas prezidents Aleksandrs Kvasņevskis, Kanādas premjers Žans Kretjēns, ASV valsts sekretārs Kolins Pauels, kā arī bijušais ASV prezidents Bils Klintons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!