Foto: F64

Valsts prezidents Andris Bērziņš izteicis līdzjūtību saistībā ar otrdien notikušo aviokatastrofu Alpos, Dienvidfrancijā, kur avarējusi "Germanwings" lidmašīna ar 142 pasažieriem un sešiem apkalpes locekļiem.

Kā portālu "Delfi" informēja Valsts prezidenta kancelejas Preses dienestā, Bērziņš uzsvēris, ka Latvija domās ir kopā ar visu bojāgājušo ģimenēm.

Arī Ārlietu ministrija (ĀM) Latvijas vārdā izteikusi visdziļāko līdzjūtību saistībā ar notikušo aviokatastrofu Francijas Alpu dienvidos.

"Šajā sāpīgajā brīdī Latvija izsaka visdziļāko līdzjūtību bojā gājušo ģimenēm un tuviniekiem saistībā ar šo traģēdiju," norādīja ĀM.

Tāpat premjerministre Laimdota Straujuma (V) izteica visdziļāko līdzjūtību saistībā ar notikušo: "Tas ir ļoti skumji. Ir zudušas tik daudzu cilvēku dzīves. Esmu domās kopā ar bojāgājušo tuviniekiem."

Jau ziņots, ka otrdien Francijas Alpu dienvidos nogāzusies Vācijas zemo cenu aviokompānijas "Germanwings" pasažieru lidmašīna "Airbus A320" ar 148 cilvēkiem. Francijas prezidents Fransuā Olands paziņojis, ka nav cerību atrast izdzīvojušos.

Lidmašīna bija ceļā no Spānijas pilsētas Barselonas uz Vācijas pilsētu Diseldorfu, kad tā nogāzusies Barselonetes rajonā Francijas dienvidaustrumos. Lidmašīna pulksten 11:47 pēc Latvijas laika raidījusi trauksmes signālu.

"Germanwings" ir Vācijas aviokompānijas "Lufthansa" struktūrvienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!