Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē sagatavošanai un tās darbības nodrošināšanai tiks piesaistīti sponsori, otrdien konceptuāli lēma valdība.

Kā informē Latvijas prezidentūras sekretariāta pārstāve Lāsma Lapinska, pašlaik sponsorus piesaistīt var tikai privātpersonu organizētiem pasākumiem. Arī citu prezidējošo valstu pieredze rādot, ka visas prezidentūras piesaistījušas sponsorus, tādējādi sniedzot iespēju uzņēmējiem popularizēt savas preces un pakalpojumus, viņa norāda.

Otrdien Ministru kabinets par šo tēmu uzklausīja informatīvo ziņojumu, tomēr vēl ir jāveic virkne izmaiņu normatīvajos aktos. Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības Padomē norisināsies 2015.gada pirmajā pusgadā.

Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sekretariāts plāno sadarboties ar uzņēmējiem, piedāvājot tiem iespēju kļūt par sponsoriem, ziedotājiem vai dāvinātājiem.

Prezidentūras laikā Latvijā notiks apmēram 200 pasākumi un plānots, ka tos apmeklēs 25 tūkstoši viesu. Identificējot prezidentūras pasākumiem nepieciešamo pakalpojumu grozu, ņemtas vērtā gan šo pakalpojumu izmaksas, gan iespēja parādīt Latvijas tradīcijas, kultūru, preču un pakalpojumu dažādību, kā arī pieredzi un profesionalitāti pasākumu praktiskā rīkošanā.

Sekretariāts apzina preču un pakalpojumu grupas, kurās varētu tikt piesaistīti atbalstītāji, piemēram, transporta pakalpojumi, ar informācijas tehnoloģijām un telekomunikācijām saistītie pakalpojumi un preces, ēdināšanas pakalpojumi, kultūras programmas nodrošināšana Latvijā un ārvalstīs, skaidro Lapinska.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!