Foto: LETA

Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē nodrošināšanai "BMW Group" un "Inchcape BM Auto" nākamgad piešķirs līdz 218 automašīnām, ļaujot prezidentūras budžetā ietaupīt 1,5 miljonus eiro, trešdien preses konferencē Ārlietu ministrijā paziņoja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Ministrs skaidroja, Latvija prezidentūras nodrošināšanai ir paveikusi daudz, lai maksimāli samazinātu izdevumus. "Mēs esam daudz strādājuši ar uzņēmējiem un potenciālajiem prezidentūras sponsoriem, un jāsaka, ka šodien ir īpašs prieks, ka viena no lielākajām un pazīstamākajām auto ražotāju kompānijām "BMW" ir piekritusi atbalstīt Latvijas prezidentūru ES, nododot prezidentūras rīcībā līdz 218 automašīnām, kuras no 2.janvāra līdz pat 30.jūnijam vizinās gan ministrus, gan Rīgas samita dalībniekus, gan arī ikdienā palīdzēs nodrošināt transportu," sacīja Rinkēvičs, uzsverot, ka lēmumam "līdzi nāk visa veida apkope, arī zināms degvielas daudzums."

"Lēstais apjoms, ko tas nozīmē naudiskā izteiksmē, ir pusotrs miljons eiro, ko Latvijas budžets attiecīgi ietaupīs. Mēs esam ļoti pateicīgi "BMW" par šo atbalstu," atzina ministrs. "Šāda veida privātā sektora sadarbība ar valdību, sevišķi ES prezidentūras laikā, ir tas, ko es gribētu tiešām ļoti augstu novērtēt."

Ministrs gan skaidroja, ka prezidentūras laikā tiks arī aicināts nekautrēties izmantot sabiedrisko transportu.

Vaicāts, vai bija arī citas kompānijas, kuras bija gatavas piegādāt automašīnas prezidentūras nodrošināšanai, Rinkēvičs norādīja, ka tika apjautātas vēl divas kompānijas.

"Saņēmām arī priekšlikumus, bet jāatzīst, ka šis bija vislabākais un visatbilstošākais. Es patlaban negribētu tālāk detalizēti runāt par kurām."

Savukārt jautāts par citām iespējamajām sadarbības jomām, kurās Latvija varētu ietaupīt, ministrs skaidroja, ka priekšā vēl ir vairāki mēneši, lai runātu par potenciālajiem atbalstītājiem, taču iespējamās sadarbības jomas varētu būt saistītas gan ar ēdināšanu, gan ar sakaru nodrošināšanu.

"Mēs arī runājām par mūsu pašu vietējiem ražotājiem, sākot ar ūdeņiem, sākot ar iespējamo atbalstu no ražotājiem, saistībā ar dažādiem dzērieniem un saldumiem. Gan suvenīru līmenī, gan praktiskā līmenī varētu būt daļa no šī atbalsta," piebilda ministrs.

"BMW" līdzīgā veidā atbalstīja arī Lietuvas prezidentūru ES Padomē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!