Foto: F64

Latvijas valsts proklamēšanas 100.gadadienā, šī gada 18.novembrī, pasaulē nākuši vismaz 54 bērni, informēja Tieslietu ministrijas pārstāve Lana Mauliņa.

Mauliņa piebilda, ka jaundzimušo skaits varētu būt arī lielāks, jo jaundzimušais Dzimtsarakstu nodaļā jāreģistrē mēneša laikā, tātad 18. novembrī dzimušos vēl var reģistrēt līdz decembra vidum.

Šos 18. novembrī dzimušos bērnus Kultūras ministrijas Latvijas valsts simtgades birojs sveica ar rakstainiem cimdiem, kuri tika nodoti Rīgas Dzemdību namam, kā arī ar Latvijas pasta atbalstu tika nogādāti uz 19 dzemdību iestādēm visā Latvijā.

Simtgades bērniem tika dāvināti pieaugušu cilvēku izmēra cimdi, lai viņi tos varētu valkāt tad, kad mazie izaugs lieli.

Kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK) norādījusi, ka šogad 18. novembrī dzimušie bērni nākuši pasaulē ļoti īpašā laikā un vietā.

"Pirms simts gadiem un aizvadītā gadsimta laikā daudzi cilvēki ir atdevuši savu dzīvi un dzīvību, lai nākotnes paaudzes, kas saņems Latviju mantojumā, varētu dzīvot savā zemē mierpilni un laimīgi. Tāpēc es novēlu simtgades bērniem cienīt un novērtēt šo mantojumu, augt uzņēmīgiem, darbīgiem, zinātkāriem, iejūtīgiem un drosmīgiem, jo viņiem pieder Latvijas nākamais gadsimts. Un tajā būs vajadzīgas mīļas, stipras rokas, kuras sildīt palīdzēs viņu dzimšanas dienā dāvātie cimdi," pauda Melbārde.

Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes datiem par jaundzimušajiem 2017. gadā, Latvijā dienā vidēji piedzimst 57 zīdaiņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!