Foto: LETA
Latvijas Psihoterapeitu biedrība (LPB) norobežojusies no ārsta, psihoterapeita Viestura Rudzīša publiskajiem izteikumiem, kas pausti viņa grāmatās, intervijās, blogā un citur, liecina informācija LPB mājas lapā.

Tāpat LPB informē, ka organizācijas valde un Ētikas komisija ir veikusi sākotnējo Rudzīša izteikumu izvērtējumu un turpinās darīt to padziļināti.

“Rudzīša publiskās komunikācijas izteiksmes veids rada iespēju pārprast pausto informāciju, radot maldīgu priekšstatu par psihoterapiju, tās teorijām un praksi. Rudzīša publicētās grāmatas nav uzskatāmas par zinātnisku, mācību vai psihoterapeitisku literatūru, līdz ar to tās var tikt vērtētas kā literāri darbi, kas atspoguļo autora personisko redzējumu noteiktos jautājumos,” LPB skaidro paziņojumā.

Tai pašā laikā LPB neizsaka savu vērtējumu Rudzīša profesionālajai darbībai - darbam ar klientiem. Ētikas komisija uz šo brīdi nav saņēmusi nevienu sūdzību vai iesniegumu par šo Rudzīša darbības jomu.

Rudzīts savā darbā izcēlies ar spilgtiem epitetiem apzīmējot politiķus, sociālo kārtību un cilvēku personiskās attiecības. Piemēram, šī gada aprīlī Rudzītis salīdzināja ekspremjera Valda Dombrovska (V) aiziešanu no iekšpolitikas ar sunīša nāvi. “Tagad, kad viņš ir prom, cilvēkiem ir zaudējuma izjūta. It kā būtu pazaudēts maks vai aizgājis bojā sunītis, kas dzīvojis pa māju piecus gadus.”

Rudzītis arī nevairījies izteikt kontraversiālus izteikumus par cilvēku privātajām attiecībām. “Baznīcai tas, ko teikšu, nepatiks, bet esmu redzējis ļoti daudz gadījumu, kad sānsoļi uzlabo laulību,” analizējis psihoterapeits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!