Latvijas Radio 2 (LR2) darbinieku kolektīvs ir piesaistījis finansējumu radio stacijas pārņemšanai koncesijā, pastāstīja LR2 direktors Armins Ronis.

Jau iepriekš ziņots, ka LR2 darbinieku kolektīvs ir gatavs pārņemt radio staciju koncesijā.

"Varu apgalvot, ka esam piesaistījuši speciālistus, kas orientējas gan reklāmas, gan sabiedrisko attiecību, gan finanšu jomā un operējam ar reāli esošu finansējumu, kas ir pilnīgi pietiekams mūsu mērķu īstenošanai," sacīja Ronis. "Mēs esam apzināti un mērķtiecīgi būvējuši šo radiostaciju desmit gadus. Kālab lai mēs atteiktos no sava darba?"

"Bez LR2 darbiniekiem (17 štata un ārštata), kuru alga, starp citu, ilgstoši ir zem vidējās algas Latvijas Radio (LR) kopumā, nebūs nedz auditorijas, nedz reklāmas ieņēmumu, nedz pieredzes, nedz tradīciju - tas būs tikai frekvenču tīkls, nosaukums, logo un koncesijas ņēmējam neizpildāmi radiostacijas formāta (satura) nosacījumi," akcentē LR2 direktors.

Viņš norāda, ka piedalīšanās koncesijā ir vienīgais risinājums, kā saglabāt savas darba vietas, LR2 formātu un saturu. "LR2 atskaņotās dziesmas nepieder nedz LR2, nedz kādam citam radio, bet gan to autoriem un izpildītājiem, taču mēs, piedodiet, vienīgie pilnībā zinām, ko ar tām darīt, lai nodrošinātu savas radiostacijas popularitāti, likumsakarīgi - augstus reitingus un potenciāli, cik vien krītošā reklāmas tirgū iespējams, augstus reklāmas ieņēmumus," norāda LR2 direktors.

Viņš stāsta, ka darbinieku izstrādātais koncesijas pārņemšanas piedāvājums ir ekonomisks projekts, pēc kura veiksmīgas realizēšanas kolektīvs spēs pilnībā pierādīt, ka valstī populārākā radiostacija ir spējīga uz ekonomiski pastāvīgu un kvalitatīvu eksistenci, kas ir pilnīgi brīva no jebkādas politiskas ietekmes, ja vien paši politiķi neizlems citādi, mainot vai ietekmējot koncesijas procesu ar politiskiem līdzekļiem.

"LR2 darbinieku koncesijas modelī mēs sniegsim vienādus nosacījumus visiem politiskajiem spēkiem, lai tie varētu eksponēt savas idejas un redzējumus, dodot mūsu klausītājiem - vēlētājiem - iespēju izdarīt savu izvēli demokrātiski, tieši un brīvi, cik vien tas no mums atkarīgs," pauž Ronis.

LR2 vadītājs arī norāda, ka LR2 juridiski korekta iznīcināšana ar koncesijas starpniecību ir izdevīga citām radiostacijām, kuras paaugstinās savus reitingus uz potenciāli neveiksmīgi koncesijā pārņemtā LR2 klausītāju apjoma krišanās rēķina, kas neizbēgami notiks tad, ja nebūs speciālistu, kas šo reitingu notur un saglabā.

"Vienīgais drošais veids, kā no tā var izvairīties - piedalīties un ņemt LR2 koncesijā uz Latvijas Republikas atvēlēto piecu gadu termiņu. Man ir pārliecība par mūsu spēkiem," pauž Ronis.

Kā ziņots, no uzņēmēju puses ir jūtama liela interese par LR2 pārņemšanu koncesijā, pauž LR ģenerāldirektors Dzintris Kolāts.

Kolāts atzīst, ka, vēršoties gan pie viņa, gan pie Nacionālās radio un televīzijas padomes, interesi ir izrādījušas gandrīz visas nopietnās radio stacijas.

LR vadītājs arī norāda, ka koncesijas pārņemšanā veiksmīgi startēt ar piedāvājumu varētu arī LR2 kolektīvs. Viņš arī atzīst, ka interesentu lokā ir arī uzņēmumi, kas tieši nav saistīti ar radio biznesu.

Šobrīd tiek izstrādāts koncesijas pārņemšanas nolikums un koncesijas līguma projekts.

Kolāts atzīst, ka galvenais koncesijas pārņemšanas nosacījums būs pašreizējā LR2 formāta saglabāšana, kas ir latviskās identitātes koncepts vieglajā mūzikā. Pie nosacījumiem viņš norāda arī šādas prasības: LR2 darbiniekiem ir jāsaglabā darba vietas ne mazāk kā gadu, bet var arī ilgāk, jāsaglabā ziņas ar zināmu hronometrāžu, dīdžeja darbības princips un jāpopularizē latviešu jaunā mūzika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!