Foto: DELFI

Latvijas Radio 5 vadība pievērsusies necenzētas leksikas lietojuma izvērtējumam raidījumā "Pieliec punktu" un uzskata, ka ir svarīgi iesaistīties diskusijās par sabiedriskā medija saturu, lai rosinātu tā kvalitāti, informēja Latvijas Radio 5 ("Pieci.lv") vadītājs Kārlis Dagilis.

Kā ziņots, AS "SuperFM" valdes priekšsēdētājs Uģis Polis vērsies pie Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētāja Aināra Dimanta ar lūgumu skaidrot necenzētas leksikas lietojumu Latvijas Radio 5 raidījumā "Pieliec punktu".

"Poļa kungam ir visas tiesības iesniegt šādus jautājumus. Man prieks, ka viņš mūs klausās un iesaistās diskusijā. Jau patlaban aptuveni nedēļu radio iekšienē notiek raidījuma izvērtējums. Šis pieprasījums ir tikai kā vēl viens papildu iemesls diskusijai," situāciju komentēja Dagilis, piebilstot, ka par sabiedrisko mediju saturu ir svarīgi diskutēt, jo līdz ar to ir iespējams piedāvāto saturu izvērtēt un "sabiedrībai līdz ar to augt".

Dagilis uzsver, ka Latvijas Radio 5 jeb "Pieci.lv" ir vienīgā platforma Latvijā, kas sniedz "hiphop" māksliniekiem iespēju izteikties. ""Hiphop" kultūra paredz, ka viss tiek izteikts tieši. "Hiphop" mūzikā ir ierasts runāt daudz skarbāk. Jautājums, vai tas būtu jāierobežo, ja šie mākslinieki savā leksikā lieto šādus vārdus," sacīja Dagilis.

"Pieci.lv" savus klausītājus esot brīdinājuši par šādu leksiku, kas izskanēs raidījuma laikā, kā arī aicinājuši nelietot šos vārdus. Dagilis vērš uzmanību uz faktu, ka "Pieci.lv" "YouTube" kanālā demonstrēto "Battle Rap" sacensību nolikums paredz izvairīties no necenzētu vārdu lietojuma un arī paši raidījuma vadītāji ēterā šos vārdus nelieto.

Dagilis, vērtējot zināmo raidījuma popularitāti, secina, ka jauniešu vidū pēc šī raidījuma ir pieprasījums. Ar raidījuma palīdzību radio centies padarīt atraktīvāku ierasto diskusiju formātu. "Mums ir arī raidījumi par politiku un izglītību, kuros satiekas divas komandas, savstarpēji apmainās ar argumentiem un pretargumentē, ja nepiekrīt otras komandas viedoklim. Tas ir daudz interesantāk nekā viena vienota diskusija," sacīja Dagilis.

Raidījums, par kuru tiek diskutēts, tuvojas savam noslēgumam, un drīzumā tiks noteikti uzvarētāji.

NEPLP Informācijas centra vadītāja Agnese Berga informēja, ka tuvākajā laikā NEPLP sniegs atbildi uz Poļa lūgumu skaidrot necenzētas leksikas lietojumu Latvijas Radio 5 ("Pieci.lv") raidījumā "Pieliec punktu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!