Foto: LETA
Latvijas Radio (LR) ģenerāldirektors Dzintris Kolāts trešdien Nacionālajā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē (NEPLP) iesniedzis atlūgumu, portālam "Delfi" apstiprināja gan Latvijas Radio (LR) pārstāve Ilze Zvaigzne, gan NEPLP priekšsēdētājs Ābrams Kleckins.

NEPLP priekšsēdētājs sacīja, ka Kolāts atlūgumā lūdzis viņu atbrīvot no LR vadītāja amata ar šā gada 11.novembri.

Kleckins stāstīja, ka Kolāts sarunā uzsvēris, ka vēlas vadīt Latvijas Televīzijas (LTV) Ziņu dienestu. LR šefs esot teicis, ka nevēlas vairs strādāt LR, jo grib radošāku darbu un lielāku atalgojumu, ko LTV spējot nodrošināt.

Kleckins sacīja, ka Kolātu vēl mēģinās atrunāt no darba maiņas. Ja tas neizdosies, tad NEPLP kādā no savām sēdēm lems par viņa atbrīvošanu no amata pēc paša vēlēšanās.

NEPLP priekšsēdētājs uzskata, ka Kolāta vietā piemērots LR vadītājs būtu jāmeklē jaunajai NEPLP, kas ir jāpārvēlē līdz nākamā gada 1.februrārim. Līdz tam LR ģenerāldirektora pienākumus varētu uzticēt kādam no pašreizējiem Kolāta vietniekiem vai LR kanālu vadītājiem.

LR pārstāve Zvaigzne otrdien apstiprināja, ka Kolāts plāno kandidēt uz LTV Ziņu dienesta vadītāja amatu. Kā iemesli, kādēļ Kolāts apsver domu kandidēt uz LTV Ziņu dienesta vadītāja amatu, minēts labāks atalgojums un "jauni izaicinājumi". NEPLP lūgusi vēl divas nedēļas laika, lai izvērtētu iespēju paaugstināt Kolāta atalgojumu.

Žurnāla "Ir" interneta portālam Kolāts iepriekš apstiprinājis, ka "nopietni apsver iespēju" vadīt LTV Ziņu dienestu. Uz šo amatu Kolātu uzaicinājis LTV vadītājs Edgars Kots, kurš LTV Ziņu dienesta vadīšanai vēlas atrast spilgtu līderi.

Kā ziņots, atlūgumu LTV ģenerāldirektoram Edgaram Kotam septembra beigās iesniedza LTV Ziņu dienesta vadītājs Mareks Gailītis, kurš darbu turpinās sabiedrisko attiecību jomā. Gailīša pēdēja darbadiena LTV būs šā gada 24.oktobris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!