Foto: LETA

Latvijas Radio (LR) darbiniekiem izmaksātās piemaksas vairākkārt pārsniedz to pamatalgu, šodien Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdē atizinis Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) loceklis Ivars Āboliņš.

Diskutējot par elektronisko plašsaziņas līdzekļu nozarei nepieciešamo finansējumu 2018.gadā, sēdes beigās izvērsās asāka vārdu apmaiņa starp NEPLP locekļiem un LR valdes locekli Sigitu Roķi.

Āboliņš norādīja, ka LR audita laikā NEPLP konstatējusi "slepenu" piemaksu sistēmu daļai LR darbinieku, kas to pamatalgas pārsniedz 200% līdz 250% apmērā. Pēc NEPLP locekļa teiktā, piemaksu apmēri variē no 750 eiro un 900 eiro līdz pat 1800 eiro.

NEPLP loceklis Patriks Grīva norādīja, ka padomes atklājums esot šokējošs, jo nevienā citā nozares uzņēmumā darbiniekiem nebūtu iespējams iepriekšminētā apmēra atalgojumu saņemt.

Savukārt NEPLP locekle Gunta Līdaka sacīja, ka LR atalgojuma jautājums ir daļa no LR pašlaik esošajām strukturālajām problēmām. Viņa sacīja, ka pagaidām padome nav no LR saņēmusi kardinālus piedāvājumus nepieciešamajām reformām radio, tomēr viņa uzsvēra, ka ataglojuma jautājums LR ir tikpat problemātisks kā organizatoriskā struktūra.

Roķe nepiekrita NEPLP locekļu apgalvojumiem, norādot, ka tie ir atsevišķi gadījumi, kad piemaksas darbiniekiem pārsniedz to pamatatalgojumu, tādēļ tie ir jāvērtē individuāli. Viņa skaidroja, ka LR strādājoši nesaņem masveidā tāda apmēra piemaksas. Vienlaikus viņa uzsvēra, ka ir būtiski ņemt vērā, kādos apstākļos piemaksas tiek piešķirtas - vai tie ir pabalsti, piemēram, par kāda radinieka nāvi, vai nauda, kas tiek saņemta par līdzdalību projektā. "Tā nav apslēpta informācija," norādīja LR valdes locekle.

Tāpat viņa sacīja, ka šāda veida apgalvojumi no NEPLP puses negatīvi ietekmē LR reputāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!