Foto: LETA

Latvijas Radio no Ievas Kalderauskas un Jāņa Eglīša, kuri tiek virzīti vakantajiem Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļu amatiem, vēlētos atbalstu sabiedrisko mediju plānveidīgai attīstībai, pastāstīja Latvijas Radio valdes priekšsēdētāja Una Klapkalne

Viņa norādīja, ka pēc jauno NEPLP locekļu stāšanās amatā, Latvijas Radio labprāt tiksies ar jauno padomes sastāvu, lai pārrunātu viņu redzējumu sabiedrisko mediju attīstībā un stiprināšanā.

Jautāta, ko visvairāk Latvijas Radio sagaida no jaunā padomes sastāva, Klapkalne atklāja, ka radio sagaida konstruktīvu un produktīvu darbu, kā arī atbalstu sabiedrisko mediju plānveidīgai attīstībai, kas ietver skaidru un paredzamu finansējumu nākamajiem gadiem Latvijas Radio darbības stratēģijas īstenošanai.

Savukārt Latvijas Televīzijas komunikācijas speciāliste Krista Luīze Priedīte norādīja, ka patlaban vēl nevar komentēt par personu izvēli padomei. Viņa uzsvēra, ka par to, ko Latvijas Televīzija sagaida no jaunā padomes sastāva, varēs runāt tikai tad, kad Saeima būs apstiprinājusi jaunos NEPLP locekļus un process būs noslēdzies.

LETA jau ziņoja, ka Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija ceturtdien NEPLP vakantajiem locekļu amatiem nolēma virzīt Kalderausku un Eglīti. Par viņu apstiprināšanu lems Saeima.

Vakances NEPLP radušās, jo to atstāja divi tās locekļi, tostarp priekšsēdētāja Dace Ķezbere.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!