Latvijas Radio 75 gadu jubileju svinēs trešdien Rīgas Latviešu biedrības namā ar grāmatas "Latvijas Radio - 75" prezentāciju, kurā daudzi autori apkopojuši radio vēsturi no tā pirmsākumiem.
1925.gada 1.novembrī oficiāli tika atklāts Latvijas Pasta un telegrāfa departamenta Rīgas radiofons. Pirmajā pusgadā tas raidīja tikai divas trīs stundas dienā.

Grāmatā būs darbinieku un arī klausītāju atmiņas par radio gan pirmskara laikā, gan Padomju Savienībā kā propagandas radio. Būs atsevišķa daļa par 1991.gada janvāra un augusta dienām, bet tā vadītājs Dzintris Kolāts vēstīs par radio nākotnes vīzijām.

Grāmata būs krāšņa un liela, tādēļ radio to izmantos kā dāvanu, bet daļu no tirāžas varēs iegādāties veikalos.

Latvijas Radio saviem darbiniekiem un arī sadarbības partneriem trešdien rīkos balli biedrības namā.

Savukārt jau nākamnedēļ mūzikas ierakstu veikalos paredzēts sākt pārdot kompaktdisku un kaseti "Mans sapņu radio", kurā dziesmas iedziedājuši pazīstami diktori, žurnālisti un citi darbinieki - Dzintris Kolāts, Gunārs Jākobsons, Andris Siksnis, Sandra Glāzupa un citi.

Paralēli radio svinībām notiek arī Latvijas Radio kora 60 gadu jubilejas koncerti.

4.novembrī koris uzstāsies Rīgas Svētā Jāņa baznīcā, bet 16.novembrī - Latvijas Nacionālajā operā. Kopā ar Latvijas Radio kori operā muzicēs arī Rīgas Festivāla orķestris. Diriģents būs Normunds Šnē. 7.decembrī koncerts notiks Latvijas Universitātes Lielajā aulā. Diriģents būs Kaspars Putniņš.

23.decembrī koris un "Collegium Musicum Rīga" koncertēs Rīgas Svētā Jāņa baznīcā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!