Latvijas Radio 1.programmā no septembra vairs nebūs iknedēļas interviju ar Ministru prezidentu Einaru Repši. Tā vietā tiešraidē reizi nedēļā raidījumā "Krustpunktā" tiks aicināta viena valsts amatpersona - Valsts prezidente, Ministru prezidents, Saeimas priekšsēdētāja, kāds ministrs vai cita amatpersona.
Kā skaidroja Latvijas Radio 1.programmas direktores vietniece mārketinga jautājumos Ligita Zandovska, tā kā Repšem nepatīk Latvijas Radio žurnālista Jāņa Krēvica darba stils un viņš nevēlas turpmāk sniegt intervijas šim žurnālistam, bet Latvijas Radio žurnālistu nedomā mainīt, iknedēļas interviju ar premjeru nebūs.

Jaunajā projektā radio uz raidījumu plānots aicināt dažādas amatpersonas, kuru izvēli noteiks aktualitātes. Aicināmo amatpersonu izvēlēsies raidījuma bloka "No 9 līdz 12" producents.

Uzaicināto amatpersonu izvaicās vairāki žurnālisti, tomēr ne vairāk kā četri. Plānots, ka raidījumā piedalīsies Latvijas Radio žurnālisti, kā arī žurnālisti no preses izdevumiem vai citiem masu medijiem.

Kā norādīja Zandovska, raidījuma vadītājs būs atbildīgs, lai diskusija noritētu korekti, saistoši, lai visiem runātājiem tiktu dotas vienlīdzīgas iespējas uzdot savus jautājumus un veicinātu diskusijas norisi, lai klausītāji iegūtu labāku izpratni.

Raidījums "Krustpunktā" Latvijas Radio 1.programmā dzirdams kopš 2002.gada. Socioloģiskie pētījumi rāda, ka raidījumu klausās 7,13% iedzīvotāju vai 13,4% to radioklausītāju, kuri šai laikā ieslēguši kādu no Latvijas raidstacijām.

Plānots, ka pirmā diskusija varētu būt septembra pirmajā nedēļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!