No piektdienas slēgts Latvijas Radio Pirmās programmas vidējo viļņu raidītājs Rīgā - pēdējais no raidītājiem, kas dublēja Latvijas Radio Pirmo programmu vidējos viļņos, informēja Latvijas Radio preses sekretārs Ivars Svilāns.
Viņš pastāstīja, ka pamattīkls "Latvijas Radio 1" raidīšanai ir FM tīkls. Vidējo viļņu raidītāja slēgšana ir ekonomisku apsvērumu diktēta rīcība, jo tā izmaksas ir ļoti lielas - aptuveni 130 tūkstoši latu.

Ietaupītos līdzekļus izlietos "Latvijas Radio 4 - Doma laukums" 24 stundu raidīšanas nodrošināšanai Rīgā, Daugavpilī un Rēzeknē (līdz šim tā skanēja 9 stundas diennaktī), "Latvijas Radio 3 - Klasika" 24 stundu raidīšanas nodrošināšanai Rīgā (līdz šim - 18 stundas) un "Latvijas Radio 2" raidīšanas palielināšanai Cesvainē, Rēzeknē, Daugavpilī.

Svilāns atgādināja, ka 2001.gada 1.janvārī slēgts Valmieras vidējo viļņu raidītājs, bet 1.jūlijā - Cesvainē, Rēzeknē, Daugavpilī un Kuldīgā. Vienlaikus šajās vietās raidīšanu uzsāka programmas "Klasika" FM raidītāji.

Viņš arī pastāstīja, ka Saeimas plenārsēdes turpmāk varēs dzirdēt jaunizveidotā FM raidītājā 96,2 MHz Rīgā un tās apkārtnē, savukārt pārējā Latvijas teritorijā - "Latvijas Radio 3 - Klasika" tīklā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!