Kopš Latvijas Radio (LR) atvērts ziedojumu konts un ziedojumu tālrunis, iedzīvotāji LR vajadzībām saziedojuši jau 6411 latus, informēja LR preses sekretāre Ilze Vasermane.
Patlaban ziedojumu kontā ir saziedoti 3514 lati, bet ar tālruņa palīdzību saņemti 2897 lati.

Vasermane stāstīja, ka līdz šim no vispārējiem ziedojumiem 900 lati ir novirzīti vispārējiem saimnieciskiem izdevumiem, kā arī aptuveni 500 lati atvēlēti degvielas iegādei un translāciju nodrošināšanai, lai atspoguļotu Latvijas Nacionālā teātra jubilejas ceremoniju, kā arī nodokļu nomaksai.

"Ziedojumu izlietojumā tiek ņemts vērā princips, ka ziedojumi, kas ieskaitīti ar norādi kādai radošajai struktūrai, tiek izmantoti šīs struktūras darbības nodrošināšanai, bet ziedojumi bez norādes tiek atvēlēti vispārējiem izdevumiem," sacīja LR pārstāve.

Jau ziņots, ka kopš februāra sākuma ir atvērts LR ziedojumu konts un tālrunis. LR ziedojumu konts LV07UNLA0050012990771 ir atvērts "SEB bankā", un ziedojumu var ieskaitīt kontā ar maksājuma norādi - "Latvijas Radio sabiedriskā pakalpojuma nodrošināšanai".

Ziedotājs maksājumu uzdevumu var papildināt, norādot, kam konkrēti nauda tiek ziedota - Latvijas Radio 1, Latvijas Radio 2, Latvijas Radio 3, Latvijas Radio 4, Latvijas Radio 5 jeb "Radio Naba", Radio korim vai Radioteātrim.

Savukārt, zvanot pa ziedojumu tālruni 90006786, ir iespējams ziedot vienu latu sabiedriskā pakalpojuma nodrošināšanai.

LR ir izstrādājusi ziedojumu nolikumu un izveidojusi īpašu komisiju, kas kontrolē saņemto ziedojumu izlietojumu. Ziedojumu komisijas priekšsēdētājs ir LR ģenerāldirektora pienākumu izpildītājs Dzintris Kolāts, un komisijā darbojas arī visu LR kanālu vadītāji, Raidījumu ierakstu daļas un Ziņu dienesta pārstāvji.

Kā ziņots, LR ir nonācis finanšu grūtībās un tā parāds sasniedzis gandrīz 750 000 latu. Valdība šomēnes lēma LR atļaut pirmo mēnešu pašu neatliekamāko parādu apmaksai tērēt vairāk nekā 370 000 latu no rudens mēnešu finansējuma.

Kopš 9.februāra SIA "Ernst & Young Baltic" uzņēmumā veic neatkarīgu finanšu auditu, lai novērtētu situāciju, sniegtu ieteikumus un, iespējams, skaidrotu, kādēļ raidorganizācija nonākusi šādā situācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!