Foto: DELFI

No ceturtdienas, 1. oktobra, Latvijas Radio Ziņu dienesta galvenā redaktora amatu ieņems žurnālists Kārlis Dagilis, portāls "Delfi" uzzināja Latvijas Radio.

Dagilis pirms 20 gadiem savas profesionālās gaitas uzsāka Latvijas Radio jauniešu redakcijā "Radiobumba" un kopš tā laika turpinājis darboties mediju vidē.

Dagilis strādājis pie jauniešu auditorijas satura attīstības un jauniešu multimediālās platformas Latvijas Radio 5 – "Pieci.lv" izveides, producējis un vadījis ziņu un informatīvi analītiskos raidījumus gan sabiedriskajos medijos, gan komercmedijā.

Šobrīd viņš pasniedz žurnālistiku Latvijas Universitātē un Vidzemes Augstskolā, kā arī asistē Merilendas Universitātes (ASV) kursu pasniegšanā par medijpratību, preses brīvību, viltus ziņām un dezinformāciju.

Dagilis ieguvis maģistra grādu komunikācijas zinātnē Latvijas Universitātē un turpina doktorantūras studijas gan Latvijā, gan ASV Merilendas Universitātē.

"Uz radio lomu ziņu plūsmā ir jāraugās drosmīgi – vienlaicīgi saglabājot objektīvu, faktos un daudzpusīgos viedokļos balstītu notikumu atspoguļojumu un problēmu izgaismojumu, reizē atrodot unikālos veidus, kā padarīt sabiedriskos, starptautiskos un politiskos notikumus vieglāk izprotamus," par jaunajiem izaicinājumiem izteicies Dagilis.

Līdzšinējā Latvijas Radio Ziņu dienesta galvenā redaktore Laure Dreimaine amatu atstāja ģimenes iemeslu dēļ. Uz vakanto amatu meklēti pretendenti konkursa kārtībā.

Pēdējā atlases kārtā no pieciem spēcīgiem kandidātiem par labāko atzīts Dagilis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!