Foto: F64

Šī gada 28. janvāri Latvijas Reģionu apvienības (LRA) biedri dibināja apvienotu nodaļu, kas turpmāk darbosies pašreizējo Ogres, Ikšķiles, Lielvārdes un Ķeguma novada teritorijā, portālu "Delfi" informēja apvienības valdes priekšsēdētājs Edvards Smiltēns.

Par nodaļas vadītāju ar biedru vairākuma atbalstu ievēlēts līdzšinējais LRA valdes loceklis Rūdolfs Kudļa.

Valdē darbosies arī Kārlis Šēnhofs, Armands Šteinbergs, Jānis Latišs un Daina Čalpa.

"Jaunais Ogres novads būs lielākais novads pēc iedzīvotāja skaita, līdz ar to izveidotā nodaļa apvieno Ogres, Ikšķiles, Lielvārdes un Ķeguma iedzīvotājus, kuru mērķis ir veidot līdzsvaroti attīstītu novadu ar plaukstošiem un dzīviem pagastiem, ciemiem. Novadu, kas ir visiem iedzīvotājiem atvērts un ar godīgu, atbildīgu un modernu pārvaldību", atzinis Kudļa.

Jau ziņots, ka šī gada janvārī, Uzņēmumu reģistram reģistrējot LRA kā vienotu politisku organizāciju, ir noslēdzies LRA apvienošanās process.

No politisko partiju apvienības, kuru veidoja politiskās partijas "Reģionu alianse" un "Ogres novadam", kā arī biedrības – "Sabiedrība Centriskai Politikai", "Latgolys Spāks" un "Liepājnieki", tā oficiāli pārtapusi vienotā politiskajā partijā.

Apvienošanās process sākās pagājušajā gadā, dalīborganizācijām pieņemot atbilstošus lēmumus biedru kopsapulcēs un veicot reorganizācijas procesu. Gala lēmumu par apvienošanos apvienības biedri pieņēma LRA svinīgajā kongresā pagājušā gada 22. augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!