Foto: DELFI

Turpinot spēku konsolidāciju, otrdien parakstīts sadarbības līgums starp Latvijas Reģionu apvienību (LRA) un Kristīgi Demokrātisko savienību (KDS) par kopīgu startu 12. Saeimas vēlēšanās.

LRA un KDS kopējie mērķi un uzdevumi skar tādas jomas kā sabalansētu Latvijas novadu un reģionu attīstību un iedzīvotāju piesaistes reģioniem stiprināšanu, nodarbinātības veicināšanu, nacionālās ekonomikas attīstību un stiprināšanu, valsts pārvaldes modeļa pilnveidošanu, visas tautas vēlēta Prezidenta institūcijas izveidošanu, kā arī vairākus citus valstij nozīmīgus jautājumus.

Jau parakstīts sadarbības līgums starp Latvijas Reģionu apvienību un partijām Par Prezidentālu republiku, Latvijas Atdzimšanas partiju un Latvijas Sociāldemokrātisko strādnieku partiju.

27.jūnijā notikušajā LRA biedru pilnsapulcē tika pieņemts lēmums, ka 12.Saeimas vēlēšanās premjera kandidāts būs apvienības valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Bondars. Tāpat tika nolemts, ka apvienībā tiks uzņemta arī Kaspara Upaciera pārstāvētā politiskā partija Ikšķiles novada "Apvienība iedzīvotāji".

Līdz ar to LRA strādās trīs politiskie spēki, kas uzvarējuši 2013.gada pašvaldību vēlēšanās, – "Reģionu Alianse", "Vidzemes partija" un "Apvienība iedzīvotāji" no Ikšķiles novada, kā arī LSDSP – politiska partija ar nopietnu pieredzi gan nacionālajā, gan reģionālajā politikā un LAP, kas iestājas par sociālo jautājumu neatliekamu risināšanu.

Latvijas Reģionu apvienība (LRA) ir centriska politiska organizācija, kas izveidota 2014.gada 25. februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!