Foto: Publicitātes foto

Latvijas robeža tiek stingri uzraudzīta, komentējot situāciju uz Baltkrievijas un Polijas robežas, pirmdien mediju pārstāvjiem atzina Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš uzsvēra, ka Latvija asi nosoda Baltkrievijas hibrīdoperāciju pret Eiropas Savienību (ES), organizējot un sūtot trešo valstu pilsoņus pāri ES robežai.

Premjers apliecināja, ka Latvija rūpīgi seko līdzi tam, kas notiek uz Baltkrievijas un Polijas robežas. Pirmdienas vakarā par šo tematu Kariņam plānotas sarunas ar Polijas un Lietuvas valdību vadītājiem.

"Latvija ir pastiprinātā aizsardzības režīmā. Robežsargi, zemessargi un policija ir gatava dažādai notikumu attīstībai. Mūsu robeža tiek stingri uzraudzīta," uzsvēra premjers.

Savukārt deputāts Juris Pūce (AP) stāstīja, ka "Attīstībai/Par!" situāciju uz Baltkrievijas robežas ir pārrunājusi ar aizsardzības ministru Arti Pabriku (AP) un iekšlietu ministri Mariju Golubevu (AP), kuri apliecinājuši Latvijas atbildīgo institūciju gatavību reaģēt uz Baltkrievijas varasiestāžu vēršanos pret Latviju.

Jau vēstīts, ka pirmdienas rītā konstatēts visu laiku vērienīgākais mēģinājums no Baltkrievijas ar varu iebrukt Polijā, sociālajā medijā "Twitter" ziņoja Polijas premjera kancelejas Nacionālās drošības departamenta vadītājs un ministra līmeņa specdienestu koordinatora pārstāvis Staņislavs Žarins.

Svētdienas vakarā žurnālists Tadeušs Giczans "Twitter" ziņoja, ka Minskā no ielām pazuduši migranti, kuri sapulcināti vešanai uz Polijas robežu. Viņš jau tobrīd paredzēja, ka pirmdienas rītā plānots migrantus masveidīgi virzīt pāri robežai Baltkrievijas drošības dienestu jaunākās operācijas (dēvētas par "Slūžas 2.0") ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!