Foto: LETA
Latvijas Sarkanais Krusts (LSK) joprojām cīnās ar Zatlera Reformu partiju par logo maiņu, kas, viņuprāt, politiskajam spēkam ir jāmaina, liecina organizācijas līdera Valda Nagobada teiktais.

Kopš partijas dibināšanas pagājušā gada vasarā savstarpējās sarunas vēl nav devušas rezultātu un logo palicis tāds pats.

"Te vairs nebūs lavierēšanas starp krāsu toņiem, runa ir par principālu logo mainīšanu, bet tā ir partijas kompetence," norādīja Nagobads.

Taču, pēc viņa sacītā, Sarkanā Krusta zīmi pretlikumīgi izmanto arī citi. Piemēram, Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīca, Linezera slimnīca, Jūras medicīnas centrs.

"Tas ir mūsu darbs – konvencijas aizstāvība. Mums ir kādas trīs iestādes, kas, pateicoties šai diskusijai, emblēmu nomainījušas," informēja Nagobads, minot vienu no bankām, kā arī kādu doktorātu Purvciemā, kura emblēmā bijis sarkans krusts.

LSK organizācija atsaucas uz Ženēvas konvenciju, kas aizsargā Sarkanā Krusta zīmi. Šo konvenciju ir ratificējusi Saeima. LSK uzskata, ka sarkanā krusta izmantošana ir maldinoša un lietotāji izmanto krusta atpazīstamību.

ZRP emblēmā attēlots krusts, kuru cauršauj bulta. Sākotnēji krusts bija sarkans, bet pēc sarunām ar LSK partija to mainīja pret violetu, taču LSK neapmierināja arī šāds risinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!