Foto: LETA
Latvijas Sarkanais Krusts (LSK) nav atkāpies no prasības, ka Zatlera Reformu partijai (ZRP) ir jāmaina logo, jo tas ļoti atgādina starptautiskās organizācijas emblēmu.

LSK vadītājs Valdis Nagobads sacīja, ka cer uz šādu lēmumu partijas kongresā.

"Vistuvākajā laikā emblēma ir jāmaina, tā ir mana un Starptautiskās Sarkanā Krusta komitejas pārliecība," viņš apliecināja.

ZRP darbojas LSK biedre Inita Bišofa, kura ir arī 11.Saeimas deputāte. Viņa aģentūrai BNS pastāstīja, ka aktualizēs šo jautājumu partijas valdē. Partijai vispirms jāiepazīstas ar Starptautiskā Sarkanā Krusta komitejas (SSKK) vēstules saturu un tad jālemj par nostāju šajā jautājumā.

"Pirmais variants, kur bija saasinātās sarunas, ZRP jau bija gājusi uz priekšu un mainījusi krāsu toni. Ja vēl joprojām tiek uzskatīts, ka tas ir precedents, kas nevar būt, mums tas ir savstarpēji jāizrunā, pašlaik saruna nav notikusi," teica Bišofa.

Jau ziņots, ka uzreiz pēc ZRP dibināšanas LSK nāca klajā ar paziņojumu, ka partijas emblēma būs jāmaina, jo tā ir maldinoša un aizgūta no Sarkanā Krusta.

Pēc Nagobada iepriekš teiktā, SSKK mudinājusi vietējo organizāciju darīt visu iespējamo, lai partija mainītu logo. Starptautiskā organizācija izteikusi cerību, ka šīs nesaskaņas tiks atrisinātas un viņiem šajā diskusijā nebūs jāiejaucas.

ZRP emblēmā attēlots krusts, kuru cauršauj bulta. Sākotnēji krusts bija sarkans, bet pēc sarunām ar LSK partija to mainīja pret violetu, taču LSK neapmierina arī šāds risinājums. 

ZRP logo tiek skaidrots ar brīdinājumu par ārkārtas situāciju un arī aicinājumu nestāvēt malā, lai īstenotu reformas. Logo izmantotais krusta simbols liecinot, ka valstij ir nepieciešama glābšana, kas jāveic ātri, izlēmīgi un nesavtīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!