Foto: F64

Latvijas simtgades pirmajā daba dienā, 20. novembrī, pulksten 11 Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā norisināsies svinīgs pasākums, kurā par nopelniem Latvijas medicīnas labā un ieguldījumu slimnīcas attīstībā tiks godināta virkne slimnīcas darbinieku, portālu "Delfi" informē slimnīcā.

"Latvija ir mūsu dzimtene, ar kuru lepojamies. Mēs varam būt lepni arī par savu darbavietu, jo esam lielākā ārstniecības iestāde Latvijā, kas sniedz ievērojamu ieguldījumu visas valsts pacientu aprūpē. Mēs esam kā liela ģimene, tāpēc novērtēsim un cienīsim savus kolēģus un atcerēsimies, ka mēs esam tie, kas veido mūsu valsti," pauda Slimnīcas valdes priekšsēdētājs Imants Paeglītis.

Slimnīcā informēja, ka pasākumā kolēģu lokā tiks sveikti tie ārsti, kuri svētku dienās no valsts prezidenta Raimonda Vējoņa saņems valsts augstākos apbalvojumus: Vispārējās un neatliekamās ķirurģijas klīnikas vadītājs Guntars Pupelis, Onkoķirurģijas klīnikas Galvas un kakla ķirurģijas nodaļas vadītājs Juris Tārs un ginekoloģijas un dzemdniecības galvenā speciāliste Dace Rezeberga.

Tāpat tiks godināti kolēģi, kuri būs saņēmuši Veselības ministrijas apbalvojumu: stacionāra "Tuberkulozes un plaušu slimību centrs" 7. Multirezistentās tuberkulozes nodaļas vadītāja Līga Kukša, stacionāra "Latvijas Onkoloģijas centrs" Onkoķirurģijas klīnikas 4. abdominālās mīksto audu ķirurģijas onkoloģiskās aprūpes māsa Irina Prusakova, stacionāra "Latvijas Infektoloģijas centrs" Infektoloģijas poliklīnikas virsmāsa Iveta Magone, stacionāra "Gaiļezers" Neiroloģijas un neiroķirurģijas klīnikas 6. Neirovaskulārās nodaļas medicīnas māsa Raisa Gaidele un sanitārs Jozis Krasauskis un stacionāra "Gaiļezers" Nieru slimību un nieru aizstājterapijas klīnikas aprūpes māsa Līga Ansberga.

Par godprātīgu darbu un nopelniem slimnīcas attīstībā slimnīcas valde pasniegs atzinības rakstus vēl 24 darbiniekiem.

Svinīgajā pasākumā piedalīsies arī slimnīcas koris "Stella Vitalis" un pazīstamais dziedātājs Daumants Kalniņš. Pirmo reizi tiks demonstrēts šā gada rudenī uzņemtais video klips komponista Jāņa Lūsēna sacerētajai dziesmas "Dzīvības Zvaigzne", ko slimnīcas koris ir izvēlējies par savu himnu. Dziesmas vārdu autors ir Normunds Beļskis, video klipa režisors ir Arvīds Babris. To ārstiem, medicīnas māsām, sanitāriem, atbalsta darbiniekiem, visam personālam cieņā un pateicībā par nesavtīgo darbu un cilvēkmīlestību Latvijas simtgadē dāvina slimnīcas Atbalsta fonds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!