Ņemot vērā SARS epidēmijas izplatību, šogad konkursa "Mis un Misters Latvija 2003" fināls notiks 25.jūlijā Turcijas pilsētā Kemerā, žurnālistus informēja aģentūras "Mis Latvija" direktore Inta Fogele.
Iepriekš konkursa finālu oktobrī bija plānots rīkot Taizemes apkārtnē, kas atrodas netālu no SARS izplatības epicentriem. Kā ziņots, pasaulē no SARS miruši vairāk nekā 800 cilvēki, galvenokārt Ķīnā, Honkongā un Taivānā.

"Bija paredzēts, ka konkursa 15.dzimšanas diena tiks atzīmēta Taizemē, taču paši finālisti un viņu tuvinieki sāka izteikt bažas par iespējamajiem SARS draudiem," sacīja Fogele.

Konkursa fināla norisi Turcijā palīdzējusi noorganizēt tūrisma aģentūra "TEZ Tour", kas nodarbojas ar ceļojumu organizēšanu uz Turciju un Taizemi.

Kopā ar "Mis un Misters Latvija 2003" dalībniekiem uz Turciju 19.jūlijā lidos arī Marija Naumova un "A-Eiropa", kuri piekrituši uzstāties konkursa finālā bez atlīdzības. Ielidošanas vakarā visi apmeklēs turku popzvaigznes Tarkana koncertu Kemeras atpūtas centrā "Auru", kur 25.jūlijā notiks arī "Mis un Misters Latvija 2003" fināls.

"Likteņa ironija - Eirovīzijas pērnā gada uzvarētāja Marija dodas uz šā gada dziesmu konkursa festivāla laureātu - turku mājvietu," jokoja Fogele.

Paredzams, ka uz Turciju dosies arī pagājušā gada konkursa uzvarētāji Zanda Zariņa un Agris Blaubuks.

Finālā piedalīsies Aleksejs Krasko no Daugavpils, Alīna Norvaškaite un Ingars Sviklis no Jelgavas, Simona Giela no Kuldīgas, Dace Brauna no Liepājas, Sandris Prostakovs no Madonas, Ingus Staltmanis, Sandija Sniķere un Artūrs Pudenko no Rīgas, Zita Resnā un Jānis Locs no Siguldas, Andris Gitendorfs no Talsiem, Inese Veikšāne un Sandijs Volinskis no Tukuma, Agnese Eiduka no Valmieras un Tatjana Orlova no Ventspils.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!