Foto: LETA

Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas virsprokurora pienākumus pirmdien, 6. jūlijā, sācis pildīt līdzšinējais šīs nodaļas prokurors Māris Leja, informēja Prokuratūrā.

Uzsākot pildīt virsprokurora pienākumus, Lejas prioritātes ir strādāt pie tā, lai samazinātu izmeklēšanas un kriminālvajāšanas termiņus, kā arī uzlabotu procesuālo lēmumu kvalitāti. "Tāpat vēlos uzlabot nodaļas kopumā un prokuroru komunikāciju ar plašsaziņas līdzekļiem," norādīja Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas vadītājs.

Leja Prokuratūrā strādā kopš 2000. gada, kad darbu sāka kā Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas prokuratūras prokurors, savukārt laika posmā no 2001. gada līdz 2005. gadam viņš pildīja Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurora pienākumus.

Kā Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors viņš strādā kopš 2005. gada.

Maģistra grādu tiesību zinātnē Leja ieguvis 2004.gadā. Viņš ir autors arī daudzām publikācijām, kā arī grāmatām "Krāpšanas aktuālie jautājumi Latvijas un ārvalstu tiesībās" un "Krimināltiesību aktuālie jautājumi un to risinājumi Latvijā, Austrijā, Šveicē, Vācijā. Noziedzīga nodarījuma uzbūve; cēloņsakarība; vaina; krimināltiesību normu interpretācija un spēks laikā".

Vēstīts, ka jau gada sākumā pensijā devās Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas virsprokurors Modris Adlers, tāpēc uz vakanto vietu tika izsludināta pieteikšanās. Februārī tapa zināms, ka uz minēto amatu pieteikušies vien divi kandidāti, taču prokuratūra viņu vārdus neatklāja. Taču, kā ziņoja ziņu aģentūra LETA, uz amatu pieteicās divi šīs nodaļas prokurori - Viorika Jirgena un Juris Juriss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!