Par izciliem sasniegumiem starptautiskajās mācību priekšmetu olimpiādēs trešdien valdībā pasniegs naudas balvas, krūšu nozīmes un goda diplomus 11 skolēniem, BNS informēja Izglītības un zinātnes ministrijā.
Par iegūto pirmo vietu trīs skolēni saņems naudas prēmiju 1500 latu apjomā. Zelta medaļu matemātikas olimpiādē ieguvis Deniss Čebikins, kas šobrīd jau ir Masačūsetsas Tehnoloģiskā institūta pirmā kursa students.

Pirmo vietu matemātikas olimpiādē guvis arī Kārlis Goba, kas pašreiz mācās Latvijas Universitātē, kā arī balvu saņems Jānis Sermuliņš par 1.vietu informātikas olimpiādē. Arī šis izcilnieks pašreiz jau mācās Latvijas Universitātē.

Savukārt par starptautiskajās olimpiādēs gūtajām otrajām vietām ar naudas prēmiju 1000 latu apjomā tiks apbalvoti divi laureāti — Zigmārs Raščevskis par sasniegumiem matemātikas olimpiādē un Guntis Feldmanis par otro vietu fizikas olimpiādē.

Savukārt par gūto trešo vietu Ministru kabinets piešķirs naudas prēmiju 700 latu vērtībā sešiem skolēniem — Andrim Guļānam fizikas olimpiādē, Linardam Kalvānam ķīmijas olimpiādē, Olgai Kirjanovai bioloģijas olimpiādē, Artūram Žoglam informātikas olimpiādē, Pēterim Paikenam informātikas olimpiādē un Dmitrijam Rutko par trešo vietu informātikas olimpiādē.

Ar goda diplomiem un naudas prēmijām apbalvos arī 21 pedagogu, kas sagatavoja veiksmīgos skolēnus olimpiādēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!