Foto: F64

Kuldīgas novada dome uzdevusi slavenajam Latvijas tenisistam Ernestam Gulbim novērst nelikumības nekustamā īpašuma lietās, trešdien vēsta Latvijas Televīzijas ziņu raidījums "Panorāma".

LTV atgādina, ka "Aizliegtais paņēmiens" iepriekš atklājis, ka uz Gulbim piederošās zemes uzceltas ēkas ar muzeja un bibliotēkas statusu, tāpēc par tām jāmaksā mazāks nekustamā īpašuma nodoklis, nekā tad, ja tās būtu noformētas kā dzīvojamās mājas.

Būvniecības komisija konstatējusi divus pārkāpumus - uz 40 hektāriem Ventas krasta zemes starp kopumā septiņām savrupmājām viena ir reģistrēta kā bibliotēka, kas nozīmē – jāmaksā mazāks nekustamā īpašuma nodoklis, bet otra uzcelta bez būvatļaujas. Tā projektā bijusi ierakstīta kā mākslas galerija. Lai gan Gulbja ģimenei piederot daudz mākslas priekšmetu un grāmatu, tāpēc ēkas šādi nodēvētas, tā palikt nevarot, vēsta LTV.

Līdz ar to izlemts, ka turpmāk nekustamā īpašuma nodoklis šīm celtnēm tiks aprēķināts kā individuālai dzīvojamai mājai.

"To es tiešām šodien nemācēšu teikt, jo es Gulbja ģimeni pārstāvu pēdējo apmēram gadu," vaicāts, vai notikušais bijusi nejaušība vai ļaunprātība, LTV atbildēja viņu ģimenes advokāts Mārtiņš Martinsons.

Domes komisija otrdien nolēmusi, ka ēka, kas nosaukta par bibliotēku, jāreģistrē kā dzīvojamā māja, bet nelikumīgi uzceltā mākslas galerija vai nu jānojauc, vai arī viss projekts jāsaskaņo no jauna un jāsaņem būvatļauja.

Martinsons LTV sacīja, ka dokumenti ir jāsakārto un būvniecību var turpināt, kad tas ir izdarīts. Tā kā Gulbja interešu aizstāvis solījis nelikumības novērst, Gulbim domes komisija nav uzlikusi sodu.

LTV atzīmē, ka Valsts zemes dienests ēku kā bibliotēku reģistrējis, jo tam nav bijis pamata neticēt Kuldīgas domes apstiprinātam aktam par būves pieņemšanu ekspluatācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!