Foto: Reuters/Scanpix

Tuvākajā laikā, pēc pilnīgas informācijas noskaidrošanas, tūroperatori lems, vai turpmāk nogādās tūristus no Latvijas uz kūrortiem Ēģiptes pilsētā Hurgadā, informēja tūroperatora "Tez Tour" pārstāve Marina Ulanova.

Viņa skaidroja, ka patlaban informācija par uzbrukumu ārvalstu tūristiem nav līdz galam precīza, tāpēc konkrēts lēmums vēl nav pieņemts.

Reizi nedēļā, sestdienās, no Rīgas izlido viens čarterreiss uz Hurgadu, klāstīja Ulanova. Šodien tas drošības apsvērumu dēļ ir izlidojis tukšs, lai Hurgadā esošos tūristus nogādātu Latvijā.

Reiss, kurā atgriežas 180 tūroperatoru "Tez Tour", "Novatours" un "Alida Tours" klienti, lidostā ieradīsies šovakar pusnaktī.

Ulanova apgalvoja, ka tūristi, kuriem šodien bija jāizlido uz Ēģipti, ir ļoti saprotoši un gaida tūroperatoru lēmumu - vai lidojums notiks vēlāk, vai tiks atdota par ceļojumu iekasētā nauda.

Jau rakstīts, ka 8. janvārī divi teroristiskā grupējuma "Deash" atbalstītāji ielauzušies vienā no Ēģiptes Sarkanās jūras kūrortpilsētas Hurgadas viesnīcām un sadūruši trīs ārvalstu tūristus.

Savukārt novembra sākumā 23 minūtes pēc pacelšanās no Šarm eš Šeihas Sīnāja pussalā nogāzās Krievijas aviolaineris un katastrofā gāja bojā 224 cilvēki.

Civilās aviācijas aģentūras (CAA) direktors Māris Gorodcovs iepriekš informēja, ka aģentūra saglabājusi spēkā aizliegumu lidojumiem uz Ēģiptes kūrortu Šarm eš Šeihu, un tie, iespējams, tiks atļauti janvāra otrajā pusē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!