Foto: AP/Scanpix

No 6. līdz 13. maijam Latvijas ūdeņos notiks ikgadējās starptautiskās Baltijas valstu Jūras spēku mācības "Baltic Fortress", portālu "Delfi" informēja Krasta apsardzes dienesta pārstāve Līva Veita.

Šogad mācībās piedalīsies ne tikai Jūras spēku flotiles un Baltijas valstu kuģu eskadras (BALTRON) kuģi un personālsastāvs, bet arī divas NATO kuģu grupas – NATO 1. pastāvīgā Jūras spēku grupa (SNMG1) un NATO 1. pastāvīgā jūras pretmīnu grupa (SNMCMG1).

Latvijas Jūras spēku flotiles organizētajās mācībās kopumā piedalīsies 14 BALTRON, SNMG1 un SNMCMG1 kuģi un personālsastāvs no desmit valstīm. Latviju tajās pārstāvēs kuģis A-90 "Varonis", mīnu kuģi M-06 "Tālivaldis" un M-04 "Imanta", kā arī patruļkuģi P-09 "Rēzekne" un P-08 "Viesīte".

Mācībās starptautiskā Jūras spēku vidējā līmeņa vadības un štāba virsnieku kursa klausītāji, kuri militārās iemaņas apgūst Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā, pilnveidos prasmes patstāvīgi plānot, sagatavot un organizēt jūras spēku mācības, kā arī praktiski piedalīsies tajās, atrodoties uz Baltijas valstu militārajiem kuģiem.

"Baltic Fortress" notiek kopš 2008. gada.

No 7. līdz 8. maijam laikā no pulksten 14.00 līdz pulksten 16.00 Rīgas Pasažieru termināla piestātnē pie Vanšu tilta apskatei būs atvērti NATO 1. pastāvīgā jūras pretmīnu grupa kuģi.

Savukārt Mērsraga ostā laikā no pulksten 13.00 līdz pulksten 18.00 apskatei būs atvērti Latvijas un sabiedroto Jūras spēku kuģi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!