Foto: LETA

Valdība otrdien atļāva Latvijas un Krievijas robežas joslas ierīkošanai atsavināt 23 nekustamos īpašumus, portāls "Delfi" uzzināja Ministru kabineta sēdē.

Lai ierīkotu valsts robežas joslu 12 metru platumā, Iekšlietu ministrijai (IEM) atļauts atpirkt vairākus īpašumus Zilupes novadā, Kārsavas novadā un Ciblas novadā.

"Latvijas valsts robežas josla tiek noteikta ar mērķi - iezīmēt robežu dabā, kā arī, lai novērstu iespējamo apdraudējumu robežkontroles jomā, nodrošinātu valsts robežas neaizskaramību, organizētu kontrolētu valsts robežas šķērsošanu un novērstu personu ārējās robežas nelikumīgu šķērsošanu, kā arī mantu un preču pārvietošanu pāri valsts robežai ārpus noteiktajām robežšķērsošanas vietām," skaidro IEM.

Saskaņā ar likumu Ministru kabinets nosaka noteikta platuma valsts robežas joslu, un tās platums nedrīkst būt šaurāks par Latvijas noslēgtajos starptautiskajos līgumos noteikto valsts robežas joslas platumu. Tādējādi valsts robežas platums ar Krieviju ir 12 metri.

Jau vēstīts, ka arī jūnija vidū valdība atļāva Latvijas un Krievijas robežas joslas ierīkošanai pirkt vairākus īpašumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!