Latvijas Universitāte (LU) samazina studiju maksu studentiem, kas mācības augstskolā uzsāks 2010./2011.akadēmiskā gada rudens semestrī, informē LU.

Studiju maksa pamatstudiju programmās būs no 700 līdz 1800 latiem gadā, maģistra līmeņa studiju programmās – no 850 līdz 1500 latiem gadā. Atsevišķās pamatstudiju programmās Latvijas Universitātē studiju maksa samazināta pat par 200 latiem, maģistra līmeņa studiju programmās – par 300 latiem.

LU rektors Mārcis Auziņš norāda, ka "laikā, kad tiek runāts par nepieciešamību sildīt Latvijas ekonomiku un celt tās starptautisko konkurētspēju, investīcijas izglītībā un zinātnē ir labākais veids kā celt cilvēku un valsts labklājību". "Latvijas Universitāte uzskata, ka grūtie sociāli ekonomiskie apstākļi nedrīkst būt šķērslis, lai jauniešiem liegtu iegūt kvalitatīvu augstāko izglītību, kas nākotnē dos viņiem iespēju veidot veiksmīgu profesionālo karjeru un dzīvot interesantu, piepildītu dzīvi," uzskata rektors.

Vienlaikus LU dod iespēju talantīgiem un augsti motivētiem studentiem saņemt arī augstskolas mecenātu piešķirtās stipendijas, kas būtiski atvieglo studijas un sadzīvi. Piemēram, aizvadītajā gadā LU Fonds pasniedza 346 stipendijas gandrīz 200 000 latu apmērā, informē Auziņš.

Katras studiju programmas studiju maksu var uzzināt Latvijas Universitātes portāla www.lu.lv sadaļā "Gribu studēt" vai www.gribustudet.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!