Foto: LETA

Latvijas Universitātē (LU) diplomus ziemā saņēmuši 1050 absolventi, no kuriem visvairāk bija Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes studentu, informēja LU Komunikācijas un inovāciju departamenta pārstāve Antra Sprēde.

Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāti pabeidza 627 studenti, savukārt 317 absolventi savu diplomu ieguvuši, absolvējot LU filiāles. Ziemā doktora grādu ieguvuši 20 absolventi.

Ņemot vērā valstī noteiktos pulcēšanās ierobežojumus, fakultātēs izlaidumi tiek rīkoti virtuāli, vai notiek individuālas diplomu saņemšanas. Vienlaikus dažas fakultātes nolēmušas izlaidumu pārcelt uz vasaru.

Saziņas platformā "Zoom" 25.februārī plkst.10 notiks izlaidums Ķīmijas fakultātes pirmā līmeņa profesionālā studiju programmas "Darba aizsardzība" 14 studentiem Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte izlaidumu organizēs attālināti "Zoom" platformā 25. un 26.februārī vairākās grupās. Katra pasākuma laikā tiešsaistē savas uzrunas un apsveikuma vārdus teiks fakultātes dekāne Linda Daniela, programmu direktori, apakšprogrammu vadītāji, kā ar filiāļu vadītāji un Absolventu kluba pārstāvis.

Studenti katra izlaiduma noslēgumā tiks aicināti uzņemt kopbildi atsevišķās istabās ar virtuālām izlaiduma cepurēm un LU ģerboni fonā. Savukārt diplomus studenti varēs saņemt, individuāli ierodoties klātienē katram savā atvēlētajā laikā. Absolventi ir Pirmsskolas un sākumizglītības nodaļas, Skolotāju izglītības nodaļas, Mākslas un tehnoloģiju nodaļas, Psiholoģijas nodaļas, kā arī Izglītības zinātņu un pedagoģisko inovāciju nodaļas studenti.

Savukārt Sociālo zinātņu fakultātes virtuālais ziemas izlaidums notika 13.februārī, diplomus saņemot 35 absolventiem studiju programmās: nepilna laika klātienes bakalaura studiju programmā "Komunikācijas zinātne", bakalaura studiju programmā "Politikas zinātne", maģistra studiju programmā "Komunikācijas zinātne", maģistra studiju programmā "Sociālais darbs".

Absolventi fakultātē ieradīsies pēc saraksta katrs noteiktā laikā, lai saņemtu diplomu, kur būs arī iespēja nofotografēties.

Juridiskās fakultātes akadēmiskā maģistra studiju programmas absolventiem 5.februārī notika virtuāla kopā sanākšana "Zoom" platformā, piedaloties fakultātes dekānei un programmas direktoram. Diplomus absolventi varēs saņemt, ierodoties fakultātē noteiktā dienā un laikā.

Savukārt Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāti šoziem absolvē 152 jaunie speciālisti, no tiem 119 bakalaura un 23 maģistra studiju programmās, bet 10 pirmā līmeņa augstākās izglītības programmā. Angļu valodas programmas ziemas izlaidumā absolvē 15 ārvalstu studenti no ASV, Dienvidkorejas, Austrijas, Baltkrievijas un Uzbekistānas. Virtuālais ziemas izlaidums notika 4.februārī.

Individuālas diplomu saņemšanas pēc noteikta grafika notiks Medicīnas fakultātē, Juridiskajā fakultātē (bakalaura studiju programmas studentiem) un Humanitāro zinātņu fakultātē. Datorikas fakultātē nolemts izlaidumu pārcelt uz vasaru un izsniegt diplomus kopā ar vasaras absolventiem vasarā, jo lielākā daļa absolventu turpina studēt bakalaura programmā. Tādu pašu lēmumu pieņēmusi Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!