Foto: LETA

Šogad par valsts budžeta līdzekļiem Gaujas, Ventas un mazo upju baseinos kopumā plānots ielaist 5,5 miljonus zivju mazuļu, informē Zemkopības ministrija.

Laša, taimiņa, līdakas, nēģa, strauta foreles, vēdzeles, sīgas un zandarta kāpurus, mazuļus un smoltus upēs ielaidīs Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta "BIOR" (BIOR) zivju audzētavas.

Lauku atbalsta dienests (LAD) arī ir izsludinājis pieteikšanos projektiem Zivju fonda pasākumā "Zivju resursu pavairošana un atražošana publiskajās ūdenstilpēs un ūdenstilpēs, kurās zvejas tiesības pieder valstij, kā arī citās ūdenstilpēs, kas ir valsts vai pašvaldību īpašumā" ar kopējo pieejamo atbalsta apmēru 75 000 lati. Projektu iesniegumus LAD var iesniegt līdz 2012. gada 16. martam. ZM atgādina, ka pērn ar Zivju fonda piešķirto atbalstu 60 178,86 latu apmērā šim pasākumam tika nodrošināta iespēja ar atbalstītajiem projektiem papildināt publiski pieejamās ūdenstilpes par 1,47 miljoniem zivju (alatas, līdakas, plauža un zandarta) kāpuru un mazuļu, tostarp 2000 platspīļu vēža mazuļu.

Savukārt Daugavas HES kaskādes radīto zivsaimniecisko zaudējumu kompensācijai Daugavas un Lielupes baseina publiskajās ūdenstilpēs paredzēts ielaist kopumā 6,37 miljonus zivju mazuļu un smoltu. Finansējumu šim zivju krājumu atjaunošanas pasākumam nodrošina AS "Latvenergo", lai kompensētu ikgadējo zivju resursiem nodarīto zaudējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!