Foto: Publicitātes attēli

Augusta nogalē AS "Latvijas valsts meži" (LVM) derīgo izrakteņu ieguves vietā "Svente I" atrasti nesprāguši kara lādiņi, liecina LVM mājaslapā atrodamā informācija.

Veicot minerālo materiālu ieguvi no slāņa, tika izrakti četri lādiņi. Derīgo izrakteņu ieguves vietā strādājošie līgumpartneri sazinājās ar Nacionālo bruņoto spēku (NBS) pārstāvjiem, kas lādiņus neitralizēja.

Pašlaik notiek visas derīgo izrakteņu ieguves vietas teritorijas pārmeklēšana.

"Veicot dažādus zemes rakšanas darbus derīgo izrakteņu ieguves vietās, kā arī meža infrastruktūras objektos, darbu veicējiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem un, atrodot sprādzienbīstamus priekšmetus, jāsazinās ar NBS, kas veic munīcijas neitralizēšanu un teritorijas papildus pārmeklēšanu," skaidro LVM.

Kompānija uzsver, ka pēckara munīcija Latvijā nav retums, īpaši zonās, kur norisinājušās kaujas vai veidoti ierakumi un atbalsta pozīcijas.

LVM rīcībā ir vairāk nekā 100 karjeri, kuri atrodas visā uzņēmuma teritorijā. Karjeru izveides vietas tiek rūpīgi izvēlētas, lai neradītu risku videi, taču vienlaicīgi apmierinātu uzņēmuma un tautsaimniecības vajadzību pēc smilts, smilts-grants un citiem derīgajiem izrakteņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!